Bölüm Tanıtımları

Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği İkinci Öğretim

Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği ( İkinci Öğretim )

Puan Türü: TM-2
Kontenjan: 62
Başarı Sırası: 98.000
En Küçük Puan: 326,000
Bu bilgiler 2013 ÖSYM verilerinden alınmıştır.

     Manisa İzmir’e yakınlığı bakımından yaşanılabilecek rahat bir şehir haline geliyor. Manisa’nın içinde çok gezme fırsatı bulamamama rağmen Manisa sakin ve rahat bir şehir. Kışları Manisa’nın iç kesimleri soğuk oluyor fakat mühendislik fakültesi Manisa’nın iç kısmında değil Menemen-İzmir yolundaki Muradiye’de bulunuyor. Orasının iklimi İzmir’e daha yakın.

     Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü geniş ve boş bir alanda bulunmaktadır. Etrafta tarlalar bulunmaktadır. Yani bolca temiz hava mevcuttur. Bu yüzden yolun üzerinde sadece bir kafe bulunmaktadır. Dolmuşlar vasıtasıyla Manisa’da bulunan kafelere de gidilebilir.
Bölümde hazırlık zorunlu değildir. Kişiler kendi istekleri doğrultusunda hazırlık okuyabilirler. Hazırlık Manisa içindeki kampüste bulunmaktadır.

1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir.

Matematik 1- 2

Beden Eğitimi 1-2

Yabancı Dil 1- 2

Temel Bilgisayar Bilimleri

Fizik 1 – 2

Teknik Resim

Kimya

Makine Mühendisliğine Giriş

Temel Bilgisayar Programlama

Bilgisayar Destekli Teknik Resim

Statik


Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

Her alanda artık makine mühendisliğine ihtiyaç vardır. İmalat ve üretim yapılan yerlerde bir çok makine mühendisinin fikirlerine ihtiyaç duyulmaktadır.Makine mühendisliği daha çok erkek mesleği olarak bilinmesine rağmen ben bir bayan olarak tavsiye ederim çünkü makine mühendisinin üretimde işin başında olmasının yanı sıra fikir ve projelerine de ihtiyaç vardır.Bu bakımdan çalışma alanı çok geniştir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu