Bölüm Tanıtımları

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi

Puan Türü: TM-2
Kontenjan: 134
Başarı Sırası: 25.800
En Küçük Puan: 428,000
Bu bilgiler 2013 ÖSYM verilerinden alınmıştır.

İstanbul tam anlamıyla bir öğrenci şehridir. Ögrenciler için inanılmaz imkanlar var. Kendini geliştirebilmek için ideal bir yer. İnsanlarla çok rahat iletişim kurabilme imkanın var ve en güzel yeri bütün ilçelerin ayrı birer karakteri var. Bazı kavramlar ilçelerle özdeşleşmiş durumda. İzmir’den giderken ilk basta zorlanacağımı düşündüm fakat artık İzmir’e geldiğimde İstanbul’u özluyorum. Kesinlikle üniversite okumak için tavsiye edilebilecek bir il.

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü Beyazıt kampusünde bulunmaktadır. Tramvay ve otobüs duraklarına 2 dakika mesafede.Üniversite oldukça işlek bir yerde bulunduğu için ulaşım da kolay oluyor.

Fakülte içerisinde yapabileceğiniz aktivite çok fazladır. Üniversite topluluklarının düzenledikleri programlara katılmanız sizin kişisel gelişiminiz için çok önemlidir. Bu yüzden üniversiteyi kazandıktan sonra bölümünüz ne olursa olsun bir araştırma topluluğuna üye olmanız ve programlarını takip etmelisiniz.

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Facebook grubu: http://www.facebook.com/groups/291997040834129/ bu gruba dahil olarak üniversite hakkında, hocalar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü, Kamu Yönetimi bölümlerinin en yüksek puanlı üniversitesidir. 1 sene zorunlu hazırlık var ve hazırlık okumak istemiyorsanız sene başında yapılan muafiyet en az 60 puan almalısınız. Ayrıca üniversitenin hazırlıkta öğrenciye hiçbir şey katmadığını belirtmemde fayda var.

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü 1.sınıfta gördüğümüz dersler aşağıdaki gibidir;

İktisada Giriş (Türkçe)
Devam zorunluluğu olmadığı için derse 1 defa bile gitmedim. Hocanın 400 sayfalık kitabını okuyarak dersi zor da olsa geçebilirsiniz.

Siyaset Bilimine Giriş (Türkçe)
Dersin hocalığını Hikmet Kırık yapmaktadır. Sınavımız çok ilginçtir. Mümtazer Türköne’nin kitabını okutan hoca sınavda bir parça verip bunun kitapta hangi parafrafla ilgili olduğunu sorar ve sınavlarda kitap serbesttir. Bölümümüzün en zor dersi olarak görülür. 

İngilizce
Okutman hocalar derslerde The Guardian gazetesinin siyasi makalelerini okutur ve sınavda da aynı makaleden sorular sorarlar. Zevkli bir ders olduğu söylenir fakat zevkli olduğu kadar kolay değildir.

Atatürk İlke ve İnkılapları
Kolay bir derstir, arkadaşlarınızdan ya da Reha fotokopiden alacağınız notlarla dersi geçebilirsiniz.

Türk Dili
Ders uzaktan eğitimdir. Sadece sınav vakti fotokopiler verilir fakat lise bilgilerinizle geçebileceğiniz bir derstir.

Anayasa Hukuku
Dersin hocalığını Engin Selçuk yapmaktadır. Çok eğlenceli bir anlatımı vardır ve derste gündelik siyasi sorunlara sıkça değinir. Dersi takip ederseniz geçmekte sıkıntı yaşamazsınız.

Hukuka Giriş
Dersin hocalığını Sevgi Usta yapmaktadır.Kolay bir derstir, ilk başta biraz zorlanabilirsiniz fakat bu derse hiç ara vermemelisiniz ve her hafta derse girmeniz gerekir. Ders slaytlardan işlenir fakat sınavda derste anlattıklarının hemen hemen aynılarını sorar.

Matematik
Dersin hocalığını fakültemizin en sempatik hocalarından olan Enis Siniksaran yapmaktadır. Hocanın derste çözdüğü örnekleri not etmeniz dersi geçmek için yeterlidir.

Siyasi Tarih
Dersin hocalığını İlker Aktütün yapmaktadır. Hocamız öğrenci dostudur. Dersi derste dinlemenizi ve verdiği fotokopiyi okuyarak bunları bağdaştırmanızı ister ve bu derste öğrendiklerinizi bu yolla kolay kolay unutmazsınız.

Uygarlık Tarihi
Dersin hocalığını İlker Aktütün yapmaktadır. Ders zor olsa da hocamızın anlatışı öğrencilere dersi sevdirmeye yeter.

Sosyoloji
Sınavlar testtir ve geçmek kolaydır dersten. Geçmek basit olmasına rağmen derse girip derse dair bir şeyler öğrenmenizde fayda var.

Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Çok sıkıcı bir derstir.

İstatistik
Matematik dersinin devamıdır. Fakültede üst sınıf öğrencileri tarafından korkutulabilirsiniz. Bunlara kulak asmamanızı tavsiye ederim. Enis hocanın dersini derste dinleyip çözdüğü örnekleri anlamaya çalışın gerisi kendiliğinden gelecektir.

İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?

– Üniversitemizde çok iyi bir İngilizce eğitim olmadığı için özel sektörde iş bulma imkanı çok az. Bu yüzden devlet kademelerinde KPSS’ye girerek alacağınız puana göre memur olarak bir devlet dairesinde işe başlayabilirsiniz. İyi bir puan aldığınızda; kaymakam, idari yargı hakimliği, mali müşavir, TBMM uzmanlığı gibi çok güzel bir meslek sahibi olabilirsiniz.Çoğu kurum dil sınavından en az 70 puan istiyor. 2.sınıfın sonuna kadar dil sorununu 3 ve 4.sınıfta da KPSS  sınavına hazırlandığınız sürece güzel bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Paralo düzenli çalışmadır. Diploma sahibi olmak için değil güzel bir meslek sahibi olabilmek için üniversite okumalıyız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu