Ekonomi

Kredi notu kaç olmalıdır?

Kredi notu kavramının hayatımıza girmesinden sonra bankadan kredi çekecek olan veya kredi kartı çıkartacak olan müşterilerin korkulu rüyası olan kredi notu hakkında sizlere bilgiler sunmaya devam edelim.

Son derece önemli olan kredi notu geçmişte yaptığımız ödemelerin bizlere verdiği puan olarak nitelendirilebilir. Özellikle bankadan daha önce çekmiş olduğunuz bir krediyi gününde ödememeniz durumunda banka sizlerin kredi notunu 3 ay bekledikten sonra kısa süre içerisinde sisteme bildiriyor ve bu Findeks sistemi sizlerin bu konuda olumsuz puan almasına neden oluyor. Ödenmeyen ve günü geçmiş olan borçlarınızı ödeme konusunda sıkıntıya düşmeniz durumunda bankanın zor durumda kalmasını ve daha sonra oluşması muhtemel aksaklıkları gidermek adına geliştirdiği bu sistem son derece önemli bir konu. Findeks sistemi üzerinde bulunan kredi notunuzun olumsuz yönde ilerlemesinde dolayı bankaların sizlere olan güvenleri de olumsuz yönde gitmeye başlayacaktır.

İşte merak edilen Kredi notu kaç olmalıdır? Sorusunun cevabını sizlere açıklayalım . Öncelik 5 dereceli bir kredi notu olduğunu sizlere belirtelim. Kredi notunuzun yeterli seviyede olmasını istiyorsanız 1350 puana sahip olmalısınız. Son derece önemli olan bu puan sizleri bankaya güvenilir bir kişi olarak tanıtacaktır.

Puanlama sistemine göre oluşturulan bu kredi notlarında 0-799 arasında bulunanların son derece riskli kişiler olmasında dolayı bu puan aralığında bulunan müşterilerin kredi çekmesi neredeyse imkansız bir durum almaktadır. 800-1299 aralığında bulunan kişilerin ise daha az riski olduğunu belirten bu puan aralığı kredi çekme konusunda sıkıntı yaşamanıza neden olacaktır. Eğer kredi çekmek istiyorsunuz puanınızın ortalama olarak 1350 civarında olması sizlerin bankaya rahat gitmenize yardımcı olacaktır. Son derece önemli olan 1350 kredi notunun yukarısı zaten bankaların size güvenmesinde yeterli olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu