Haberler

2015 KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

11-17 Ağustos 2015 tarihinde KYK yurt başvuruları yapılmıştı. Peki 2015 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu’ndan KYK yurt sonuçlarının açıklanma tarihleri henüz yayınlanmasa da KYK yurt sonuçlarının 31 Ağustos 2015 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz sene 31 Ağustos tarihinde açıklanan KYK yurt sonuçları 2015 yılında da 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. KYK yurdu başvuru sonuçlarını, sonuçlar açıklandıktan sonra KYK’nın internet sitesinden TC kimlik numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.

KYK yurt sonuçları açıklandıktan sonra asil ve yedek olarak yurda yerleşeceksiniz. Asil kazanan adaylar yurt başvurusu için gerekli belgeleri hazırladıktan sonra ekranda çıkan yurda giderek kaydını yaptırabilir. Ancak yedek çıkan öğrenciler de umutsuzluğa kapılmamalıdır. Yurda başvuru yapan öğrencilerin önemli bir kısmı yurtlara kaydını yaptırmamaktadır. Yedek çıkan adaylar KYK Yurt yedek yerleştirme başvurusunu yaptıktan sonra beklemelidir. Bu süreçte barınacak yeri olmayan öğrenciler KYK’nın misafirhanesinde barınabilir.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu