Haberler

2018 KYK Yurt Ücretleri

Kredi ve Yurtları Kurumu (KYK) yurtlarında kalmayı düşünen üniversitelilerin merak ettiği konuların başında KYK yurt ücretleri gelmektedir. KYK’nın web sitesinden yayınlanan listede devlet yurtlarının listesi ve farklı bloklara ait oda ücretlerine ulaşabilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanı 2018 yılında KYK yurtlarına zam yapılmayacağnı açıkladı. 2018 KYK depozito ücretleri konumuzu ziyaret ederek güncel depozito ücretlerini de öğrenebilirsiniz.

Değerli arkadaşlar KYK yurtları öğrenciler için çok büyük fırsattır. Günlük 11 TL yemek yardımı yapılması gibi bir artısı bulunmakta. Ay bazlı hesaplarsak aylık 330 TL yemek yardımı yapılıyor. Yurt ücretleri KYK’nın öğrencilere yaptığı yemek yardımından daha düşük. Özetle yalnızca yapılan yemek yardımına bakacak olursak KYK yurtlarında bedavaya kalmış olacaksınız.

Bunun yanında KYK yurtları geçmiş senelere nazaran imkanlarını arttırmış durumda. Her yurtta internet, buzdolabının getirilmesinin yanında odalarda kalan öğrenci sayısı da azaltıldı. Bunun yanında her yıl inşa edilen lüks yurtlar özel yurtların imkanlarıyla yarışacak cinsten. Tabi bunca gelişmeye rağmen kontenjan yetersizliği sebebiyle KYK yurtlarına başvuran herkes alınmıyor.

Her yurdun oda ücreti neden farklı?

KYK yurtlarının yayınladığı listede yurtların fiyatları değişiyor. 170 TL’ye de yurt var 260 TL’ye de. Bu fiyat farkı yurdun imkanları, binanın yeni yapılmış olması, odalarda kalan öğrenci sayısındaki farklılık, odaların büyüklüğü gibi kriterlere göre farklılık göstermekte.

KYK yurt başvurusu yaparken yurt seçimi yapamıyorsunuz. Sistem üniversitenize en yakın yurda atıyor. Elbette üniversitenize uzak bir yurdun çıkma olasılığı da var. Örneğin İstanbul’da Avrupa yakasındaki bir üniversiteyi kazanan öğrenciye Asya yakasındaki bir yurt çıkabilir. Bu sorunları aşmak için bulunduğunuz ildeki yurt müdürlükleriyle irtibata geçebilirsiniz.

TÜRKİYE’DEKİ TÜM KYK YURTLARININ ÜCRETLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ. 

Devlet yurtlarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi almak için 2018-2019 Devlet Yurtları başlıklı yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu