Haberler

Ankara’da ders çalışılabilecek mekanlar

Ankara’da üniversite kazananları öncelikle tebrik ediyoruz. Bu soğuk ama insanları sıcak olan şehre hepiniz “hoşgeldiniz” diyoruz. Bazen okuduğunuz üniversitenin sesli ortamları ve sıkıldığınız kütüphaneler olacak. Ders çalışıp dilediğiniz zaman kahvenizi yudumlayabileceğiniz kafelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Size Ankara’da olan ve güzel ders çalışabileceğiniz mekanları tavsiye etmek isteriz.

  1. Tayfa Kitap Kafe

Kızılay’ın gürültülü ortamından uzak Kocatepe Camii’nin karşısında bahçe ve üst katta çayınızı yudumlayıp arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz alt katta ise sessiz bir ortamda ders çalışabileceğiniz bir mekan düşünün. Ders çalışma masası ve sandalyesinden tutun gözü yormayan ışığına kadar düşünülmüş ortamda ders çalışabilir mola verdiğinizde bahçe katta arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz.

  1. Keifi

Keifi bir çay mekanı aslında. Next Level AVM’nin teras katında yer alan bu mekan geniş bir cafe. Ayrıca bu cafede sesli ve sessiz ortamlar mevcut. Genelde bahçe de grup çalışmaları yapıp mekanın içerisinde de bireysel olarak ders çalışabileceğiniz bir mekan. Değişik çayları tadarken ders çalışmak isteyenler için tercih edilebilir.

  1. Coffee D’clock

Kruvasanıyla ünlü bu mekanda ders çalışabileceğiniz hava yaratılmış durumda. Tunalı tarafına düşerseniz uğrayıp ders çalışabileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. Ayrıca güzel kahvelerine ve cheseecake’lerine bayılacaksınız.

  1. Ankara Kafes Fırın

Ankara’da ders çalışabilecek mekanlar arasında bizim favorilerimizden biri. Kafes fırın müthiş bir latte yapıyor. Ders çalışmaya gidin gitmeyin bu cafenin lattesini tatmanız gerekiyor. Böyle bir tadı başka bir yerde bulamayabilirsiniz. Ayrıca ders çalışırken ara verdiğinizde karnınız acıktığında müthiş fırın ürünleri de mevcut. Hem dersinizi çalışıp hem parmaklarınızı yememeniz için bir sebep yok gibi.

  1. Cafe StockHolm

Cafe Stockholm yine Tunalı Hilmi’ye yolu düşenler için güzel konseptiyle büyüleyen mekanların arasında. Tunalı Hilmi gibi bir caddede bu kadar sessiz bir cafe bulmak imkansız ama sahipleri bunu başarmış durumda. Nasıl yaptılar bizde bilmiyoruz ama özellikle gündüzleri için çok ideal bir ders çalışma mekanı. Ayrıca kahvenizi büyük ve ekonomik içmek isteyenler için de bir numara bir yer diyebiliriz.

  1. Berins Cafe

Koru metrosuna yürüme mesafesinde olan bu mekan gerçekten ders çalışmak için çok ideal. Gerek konumundan gerek büyüklüğünden herhangi bir çıt duymanız bile olası değil. Gelen insanların neredeyse %80 ‘i ders çalışıyor. Böyle bir ortam hem sizi hem arkadaşlarınızı oldukça motive edebilir. Bu mekana ders çalışmak için gitmiş bile olsanız mutlaka dağ çilekli Türk Kahvesini deneyin. Emin olun pişman olmayacaksınız. Muhteşem aromasıyla ağzınızda farklı bir tat bırakıp üstüne üstlük uykunuzu da gayet iyi açacaktır.

  • Arabica Coffee House

Kahvenizi yudumlarken ders de çalışabileceğiniz yeni bir akım Arabica Ankara’da. Bir çok şubesiyle Ankara’ya büyük yatırımda bulunan Arabica hem arkadaşlarınızla grup çalışmaları yapıp aynı zamanda bireysel de ders çalışabileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geçen gün denedim, çalışmak için yer arayanlara tavsiye ederim. Doğrudan çalışma alanı olarak tasarlanmış, yani cafe köşelerinde çalışmaya benzemiyor. Goygoy için uygun değil:)

  2. Çukurambar Work Up, Ankara’da ders çalışabileceğiniz en nezih mekanlardan biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu