Haberler

Ankara’da Öğrenci Olmak

Şehir dışında üniversite okumak öğrencilere kendi ayakları üzerinde durmaları için güzel bir fırsat vermekte. Bireysel yaşamaya ilk adım attığınız o dönemler sizler için çok heyecanlı geçeceğine veya geçtiğine eminiz. Ama burada yaşayacağınız şehirde kazanacağınız üniversite kadar önem teşkil etmekte. Bu yazımızda biraz Ankara’da öğrenci olmak nasıl olur bunu ele alacağız.

Öncelikle Ankara’da okuyorsanız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başkentinde okuyor olacaksınız. Her tarafınızda bakanlıklar, devlet daireleri görmeniz sizin için normal olacak. Ayrıca İstanbul’daki üniversitelere nazaran yüzölçümü olarak daha geniş yüzölçümlerine sahip üniversiteler olduğu için kampüsleri geniş ve güzeldir. Özellikle ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent çok güzel ve geniş kampüslere sahip. Gazi Üniversitesinin konumu çok iyi. Öğrencilerin genel olarak takıldığı yerler bellidir. Bu yüzden çoğu öğrenci grubu arkadaş olur ve kolayca arkadaş gruplarını genişletirler. Yeni arkadaş çevresi edinmeniz an meselesi olur. Öğrencilerin takıldığı bu mekanlar genel olarak birbirlerine çok yakındır. Şehirde bir yerden bir yere gitmek zor olsa da bu mekanlara yakın oturuyorsanız genelde evinizde çok misafir olur.

Eymir Gölü gibi bir güzelliğe sahiptir. Eymir Gölü’nde bisiklete binip doğanın güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Ama Ankara’nın meşhur bir olayı vardır ki öğrencileri kış aylarında çok büyük sıkıntılara sokabilir. Doğal bir buzdolabına dönüşen Ankara kış aylarında kuru soğuğuyla ünlüdür. Bu soğukta tabiri caizse burnunuzu ve kulaklarınızı hissetmeyebilirsiniz. Onun için şehir dışından gelen öğrencilere tavsiyemiz kesinlikle kış için kalın kıyafetler, eldiven ve bere getirmeniz yönünde olacaktır.

Burada öğrenciler genel olarak ulaşımlarını otostop yoluyla çözerler. Ankara halkı ise buna çok alışkındır. Herhangi bir yolda en fazla 10 dakika elinizi kaldırarak istediğiniz lokasyona gidebilirsiniz.

Ayrıca Ankara simidinin tadı başkadır. Diğer süt simitlere benzemez ve gevrek tadıyla yiyenlerin ağzında çok güzel tatlar bırakır. Memleketinize geri döndüğünüzde bir Ankara simidi olsa da yesek diyeceğinize emin olabilirsiniz.

Şehir genel olarak başkent olmanın verdiği havasıyla çok düzenli ve planlıdır. Bu şehirde bulamayacağınız neredeyse hiçbir şey yoktur. Her aradığınızı bulabileceğiniz bir şehirdir. Gece eğlencelik yer yok diyenlere de kulak asmayın. Gece arkadaşlarınıza eğlenebileceğiniz sayısız mekan bulunur. Fakat gece 12’den sonra ulaşımınızı ayarlamanız gerekebilir. Gerçi son zamanlarda yeni belediye başkanı 24 saat ulaşım sözü verdi. Umarız yakında tüm öğrenciler bu hizmetten yararlanabilir.

Ankara neredeyse Türkiye’nin kalbinde bulunduğu için tüm şehirlere yakın sayılır. Memleketinize otobüs ve uçakla rahatça ulaşabilirsiniz. Tabi ki de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yattığı Anıtkabir bu şehirdedir. Milli bayramlarda Anıtkabir gitmeniz gereken yerlerdendir. Tüylerinizin diken diken olmaması için hiçbir sebep yoktur.

Genel olarak soğuğuyla mücadele etmek zor olsa da Ankara öğrenciler için güzel bir şehirdir. Umarız tüm Ankara’da okuyan öğrenciler burada güzel tecrübeler yaşayıp güzel anılar biriktirirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu