Haberler

Bu bölümleri tercih edene YÖK 700 TL burs verecek

YÖK başkanı Yekta Saraç, üniversite sınavına girecek yaklaşık 2 milyon öğrenciyi ilgilendiren burs müjdesi verdi. Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen stratejik alanları tercih eden başarılı öğrencilere üniversite öğrenimi sürecince 700 TL burs verilecek.

Öğrencilerin 700 TL burs alabilmesi için iki şart bulunuyor. Bu şartlardan ilki YÖK tarafından açıklanan aşağıda listeli 36 programdan birine yerleşmek. İkinci şart ise ilk şartta yer alan 36 bölüm ilk üç tercihinizden biri olmak zorunda.

BURS VERİLECEK BÖLÜMLER
Veteriner Fakültesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Uzay Bilimleri ve Teknolojisi, Hidrojeoloji Mühendisliği, Tohum Bilimi ve Teknolojisi, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Organik Tarım İşletmeciliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Orman Endüstrisi Mühendisliği

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sayın YÖK görevlilerim
    Burs verdiğiniz bölümler arasında Şehir ve bölge planlamacılığı bölümünün de yer alması gerektiğini düşünüyorum, bölümün okunması için öğrencinin gelirinin yüksek olması gerekiyor bu konu ile ilgili görüşlerinizi bildirmenizi arz ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu