Haberler

Ek Yerleştirme İle Yerleşen Adayların Yurt ve Burs Başvurusu

Ek yerleştirme ile üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kyk yurt ve burs başvurusu yapabilip yapamayacağı kafaları karıştıran bir durum oldu. Ek yerleştirme ile yerleşen adayların burs başvurusu, ek yerleştirme ile yerleşen adayların kyk yurt başvurusu yapabilmesi için herhangi bir şart aranmamaktadır.

Ek yerleştirme sonrası bilmeniz gereken bazı durumlar var. Örneğin kyk yurt başvuruları ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından önce sona erdi. Ama telaşlanacak bir durum yok. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın devreye girmesiyle yurtların kapasitesi arttırıldı. Yurt başvurusu yapan adayların önemli bir kısmı da ya özel yurtlara kaydını yaptırıyor ya da eve çıkıyor. Bu yüzden ek yerleştirme ile üniversite kazanan adaylar ek yurt yerleştirme başvurusu yapmalıdır.

KYK ek yerleştirme başvuruları üniversiteler açıldıktan sonra 15 günlük süreçte yapılmaktadır. Peki ben 15 gün nerede kalacağım? sorusunu sormanız elbette doğru. Bu süre zarfında KYK’nın misafirhanesinde kalabilirsiniz. Detaylı bilgi için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nu arayarak bilgi edinebilirsiniz. Yurt başvuruları sonuçlanıncaya kadar kyk misafirhanesinde kalabilirsiniz.

Ek yerleştirme ile gelen öğrenciler burs başvurusu yapabilir mi?

Değerli arkadaşlar, burs başvuruları ekim ayında başlamaktadır. Bu sürede ek yerleştirme ile üniversiteye kayıt olan adaylar zaten öğrenci sıfatını kazanmış olmaktadır. Bu yüzden burs ve öğrenim kredisi başvurularınızı hiçbir sorun olmadan yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu