Haberler

Farabi Değişim Programı Nedir?

Farabi değişim programı nedir?
Farabi Değişim programı yurt içinde Yüksek Öğretim Kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir programdır.

Farabi değişim programından kimler faydalanabilir?
Türkiye sınırları içerinde örgün eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının , ön lisans , lisans , yüksek lisans, doktora öğrencileri ve öğretim üyeleri faydalanabilir. Öğrenciler bu programa yalnız bir kez katılabilirken, öğretim üyeleri istedikleri kadar katılabilir.

Hangi üniversiteye gidileceği nasıl belirleniyor ?
Hangi üniversiteye gideceğinize kendiniz karar verirken eğer anlaşma yok ise gitmek istediğiniz üniversite ile sizin üniversiteniz arasında sağlanması için üniversitenizin Farabi ofisi ile konuşabilirsiniz.

Farabi değişim programından kimler faydalanamaz?
Açık öğretim fakültelerinde okuyanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde ve asıl eğitim yıllarının ilk senesinde bu programa katılamazlar.

Farabi Değişim programına başvuru şartı nedir?
Ön lisans ve lisans öğrencilerinin akademik puanları 4 üzerinden 2 olmalı , yüksek lisans ve doktora da ise 4 üzerinden 2.5 olmalıdır.

Bu değişim ne kadar sürer?
Tercihinize göre 1 ya da 2 yarıyıl boyunca sürer.

Burs imkanı nasıldır?
Program boyunca her yıl devlet tarafından belirlenen burs miktarını alırsınız. Alabileceğiniz bursun %70’i aylık verilirken kalan%30’u alabilmeniz için programı başarıyla bitirmeniz gerekmektedir. Başarılı olamadığınız dersler oranınca daha az burs almanız da mümkündür.

Barınma imkanı nasıldır?
Barınma imkanı da eğer KYK’da kalıyorsanız karşı kurumun KYK yetkilisi ile iletişime geçerek ya da ekstra imkanlar varsa karşı kurumun Farabi ofisi ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi edinmek için Farabi Değişim Programının internet sitesini ziyaret edebilir ve ayrıca okulunuzun Farabi ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Küçük bir not: Bu tarz değişim programlarında istenilen koşullar sert gözükse de aslında bu durum üniversiteniz ve karşı üniversitenin yardımlarıyla esneklik gösterebilir. Örneğin dersin eşleşmediği durumlarda öğrencinin mağduriyetini en aza indirgemek için yapılan yardımlar da söz konusudur. Eğer bu tarz bir programa katılmayı düşünüyorsanız olumsuz bir durumda hemen pes etmeyin daha çok araştırın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu