Haberler

Gazi Üniversitesine Ulaşım Nasıl Yapılır?

Gazi Üniversitesine kayıt tarihine günler kala Gazi Üniversitesi fakültelerine nasıl ulaşılır sorusunun cevabını anlatmaya çalışacağım. Uçak ve otobüs ile Ankara’ya gelen adaylara her iki güzergahtan Gazi Üniversitesi yerleşkelerine nasıl gidileceğini anlatacağım.

Gazi Üniversitesi Ana Kampüsü Ulaşımı (Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, BESYO, Teknoloji Fakültesi, Eczacılık Fakültesi)

Otobüs ile yukarıdaki fakültelere kayıt yaptırmak için gelen adaylar Ankara Şehirlerarası Terminali (AŞTİ)’ye ulaştıktan sonra metroya binerek Beşevler durağında inmelidir. 10 dakika yürüme mesafesinden sonra Beşevler metrosundan Gazi Üniversitesi Ana Kampüsüne ulaşabilirsiniz.

Uçak ile gelen adaylar Havaalanı çıkışı sonrasında Belko Air otobüslerine binerek Gazi Üniversitesi durağında inebilir. (Otobüs ücreti 8 TL’dir)

Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsüne Ulaşım (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi)

Ankara Otobüs terminaline ulaşan adaylar terminalden -AŞTİ durağından- metroya binerek Beşevler durağında inmelidir. Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü hemen metro çıkışı karşısında 1 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Uçak ile gelen adaylar Havaalanı çıkışı sonrasında Belko Air otobüslerine binerek Gazi Üniversitesi durağında inebilir. (Otobüs ücreti 8 TL’dir)

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Ulaşımı

Şehir dışından kayıt için gelen adaylar için en kolay ulaşım İletişim Fakültesine aittir. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Otobüs terminalininin çıkış yaptıktan sonra hemen yolun karşısında bulunmaktadır.

Uçak ile gelen adaylar Belko Air otobüslerine bindikten sonra AŞTİ (Otobüs terminalinde) inmelidir. Terminalden indikten sonra merdivenlerle üst yola çıkıp yolun karşısına geçmelidir. Gazi İletişim Fakültesi hemen yolun karşısındadır.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu