Haberler

Geçmiş Tarihli Rapor Almak

Geçmişe Dönük Rapor Nasıl Alınır?

Değerli arkadaşlar selamlar. Herkesin başına gelebilecek bir durumdur vize yada final sınavlarına girememek. Hasta olursun, üst üste sınavlardan sonra yorulursun ya da unutursun ve sınava giremezsin. Bu durumlar nadir de olsa başınıza gelebilir. Bu durumda yapmanız gerekenleri anlatmaya çalışacağım.

1- Sınava giremediyseniz rapor alın

Gazi Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitede sınava giremeyen öğrenci sınava girmediği tarihli bir rapor almak zorundadır. Aksi takdirde sınavlara kesinlikle giremiyor. Üniversite hocalarının inisiyatifinde olan bir durum da yok. Örneğin vize sınavını kaçırdınız ve vizeye giremeyen öğrenciler finale de giremiyor. Haliyle dersten FF ya da F3 ile kalıyor. Bu durumu aşmak için bazı hocalar iyimser davranıyor. En azından imza kağıdına imza atarak dersten sıfır alabilir ve final sınavına girebilirsiniz. Fakat çoğu hoca iyimser davranmamakta ve öğrenci işleriyle muhattap olmanızı söylemektedir.

2- Rapor alamadıysanız ne yapabilirsiniz?

Üniversitede sınav yönergeleri o kadar çoktur ki genellikle okumayız. Haliyle başımıza farklı bir durum geldiğinde ne yapacağımızı bilemeyiz. Sınava giremedik ve rapor da alamadıysak ne yapabiliriz? Öncelikle durumunuzun çok zor olduğunu belirtmek isterim. Artık hastaneler kesinlikle geçmişe yönelik rapor vermiyor. Haliyle devlet hastanelerine rapor için gitmenizi tavsiye etmiyorum. Hatta hastanede doktor olan en yakın dost yada akrabanız bile sizin için bir şey yapamaz. Bu durumda çare özel hastaneler ve aile hekimleridir. Öncelikle aile hekiminize giderek durumu anlatın. İyilik yapacaktır diye düşünüyorum. Eğer yardımcı olmazsa tanıdık bir aile hekimi geçmişe yönelik bir rapor verecektir.

3- Hafta sonu rapor nasıl alınır?

En zor durum da hafta sonu rapor almaktır. Hafta sonu hastanelerin kapalı olması, acil servislerin de çok yoğun olması sebebiyle sırf o gün için rapor almak bile imkansıza yakındır. Ciddi bir rahatsızlığınız yoksa genelde rapor vermekten kaçınıyor doktorlar. Bu durumu da şu şekilde aşabilirsiniz. Örneğin cumartesi günü sınava giremediniz ve geçmişe dönük rapor yani geçmiş tarihli rapor almanız gerekiyor. Bu durumu da şu şekilde aşabilirsiniz;

* Hafta içi cumartesi gününü de kapsayacak şekilde rapor alabilirsiniz. Örneğin perşembe, cuma ve cumartesi gününü kapsayan bir rapor işinizi görecektir.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu