Haberler

İİBF Mezunları Çözüm İstiyor

2016 yılında yapılan KPSS A Grubu sınavına yaklaşık 150 bin aday girdi. Ben de bu adaylardan biriyim. Bir sene boyunca tüm günüm kütüphanede geçti. Bu süreçte A Grubuna hazırlanan adaylar psikolojik, bedensel ve maddi olarak çöküntüye uğruyor. O kadar çok konunun altında ezilmemek ve unutmamak adına sürekli tekrar yapılması gerekiyor.

A Grubuna hazırlanan adayların psikolojisini anlamak adına hangi konulardan sorumlu olduğumuzu yazmak istiyorum.
Hukuk: Anayasa hukuku, idare hukuku, idari yargı, medeni hukuk, borçlar hukuku, ticaret hukuku, ceza hukuku, CMK, icra-iflas hukuku, kıymetli evrak
İktisat: Mikro iktisat, makro iktisat, para-banka-kredi, Türkiye ekonomisi,
Muhasebe, maliye, Türkçe, matematik, geometri, coğrafya, tarih, vatandaşlık, güncel bilgiler ek olarak kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ÇEKO, ekonometri…

A Grubu adaylarından bir hukukçu kadar iyi hukuk bilinmesi isteniyor.
A Grubu adaylarından bir iktisatçı kadar iyi iktisat bilinmesi isteniyor.
A Grubu adaylarından bir maliyeci kadar iyi maliye bilinmesi isteniyor.
A Grubu adaylarından bir muhasebeci kadar iyi muhasebe bilmesi isteniyor.
A Grubu adaylarının Türkçe, matematik, coğrafya, tarih bilinmesi isteniyor.

Hepsinin üstesinden gelmek için bir sene boyunca düzenli olarak ders çalışan adaylar KPSS’den iyi bir puan aldı. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler, bakanların kamu alımlarını durdurduk açıklamaları binlerce kişinin emeğini hiçe saymak demektir.

Zaten KPSS, kurum sınavı, mülakat ve mülakat sonrası süreçle birlikte bir adayın atanması iki seneyi buluyor. Bunun üstüne birçok boş kadro olmasına rağmen “kamu alımlarını durdurduk” açıklamasının yapılması binlerce kişinin verdiği emeği çöpe atmak demektir.

150 bin kişinin girdiği sınavda bugüne kadar 70 İl Göç Uzman Yardımcısı, 10 ÖSYM Uzman Yardımcısı, 23 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı, 60 SGK Uzman Yardımcısı, 60 SGK Müfettiş Yardımcısı ve 3-5 alım yapan kadrolar alım yapmış buna rağmen yalnızca İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavının sonuçları (2.5 ay sonra) açıklanmıştır.

Yapılan alımlara göre bir A Grubu adayının atanma ihtimali binde 1.6’dır. Kaldı ki bu sınavların bazılarında YDS şartının olması ve sınava yalnızca yüksek puanlı kişilerin girmesi sebebiyle bu ihtimali daha da düşürebiliriz.

KPSS (3 oturum) ve kurum sınavlarının yüksek ücretleri,
Sürecin uzunluğu,
Boş kadro bulunmasına rağmen alım azlığı,
Alakasız kurumların YDS şartı,
Mülakat sürecindeki adaletsizlikler,
Gelmeyen ilanlar
İİBF MEZUNLARI ÇÖZÜM İSTİYOR!
İİBF MEZUNLARI İLAN İSTİYOR!
İİBF MEZUNLARI ADALET İSTİYOR!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu