Haberler

Kanada’da Dil Eğimi almanın avantajları

  1. Resmi dilleri İngilizcedir.

Kanada’da sadece bazı bölgeler hariç her yerde İngilizce konuşulmaktadır. Mesela Quebec bölgesinde yani Montreal’de Fransızca dili hakimken Ontario, British Colombia, Alberta (Toronto, Vancouver, Ottowa) gibi bölgelerde tamamıyla İngilizce konuşulmaktadır. Bu 2 dil dışında ülkede başka bir dil kullanılmamaktadır.

  1. Dünyanın en güvenli ülkeleri sıralamasında en başta yer alan ve yaşam kalitesi en yüksek olan ülkedir.

Evet, Kanada her sene dünyanın en güvenli ülkelerinden bir tanesi olarak seçilmektedir. Tabi, suç oranının düşük olduğu ve insanların birbirine çok saygı duyduğu bu ülkenin en güvenli ülke seçilmesine şaşırmamak gerek!

  1. Duru ve anlaşılır bir aksanı vardır.

İngiliz ve Amerikalılar ile kıyasladığımız zaman, Kanadalılar çok net ve anlaşılır bir aksan kullanırlar. Lafları çok yuvarlamazlar. Bu durum İngilizceyi yeni öğrenenler için çok büyük bir kolaylık sağlar. Böylece konuşulanları anlamak için ekstra çaba sarf etmenize gerek kalamayacaktır.

  1. İyi eğitim alabileceğiniz popüler dil okullarına sahiptir.

Kanada, dil eğitimi alabileceğiniz çok fazla okul ve seçenek sunmaktadır size. Kaplan, EC, ILAC, ILSC, ELS gibi dünyaca tanınan okulların burada da şubeleri bulunmaktadır.

  1. Dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapar.

Kanada; Toronto Üniversitesi, McGill Üniversitesi, Montreal Üniversitesi, British Columbia, McMaster gibi dünyada en iyi üniversiteler sıralamasına giren üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır.

  1. Öğrencilere geleceğe yönelik çok fazla imkan sağlar.

Dil okullarının yanı sıra katılabileceğiniz pek çok college (2 yıllık üniversite) ve yüksek lisans imkanı sunan okullar bulunmaktadır. Üstelik üniversite ve yüksek lisansa başladığınız zaman size yasal olarak part-time çalışma izni hakkı da doğmaktadır.

Tabi ardından Kanada’da vatandaşlık hakkı elde etmenize kadar gidebilir

  1. Yabancı öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerden biridir.

Refah seviyesinin yüksek olduğu Kanada’yı yabancı öğrenciler de çok fazla tercih etmektedir. Bu durum size pratik yapma imkanı ile beraber farklı kültürleri tanıma imkanı sunacaktır.

  1. Kanadalılar çok sıcakkanlıdır.

Kanada’da halk, insanlara karşı çok hoşgörülü ve sıcakkanlı. Herkesin birbirine saygısı var, bazen bu kadar kibar olabilmelerine şaşırabilirsiniz. Öğrenciler için çok büyük avantaj sağlar istediğiniz gibi çekinmeden bir Kanadalıya yol yordam sorabilir, onlarla sohbet edebilirsiniz.

  1. Fransızca öğrenebileceğiniz şehirlere sahiptir.

Ülkede özellikle Quebec bölgesinde Fransızca dili hakim olduğu için burada dil okulları İngilice’nin yanı sıra Fransızca eğitim de vermektedir.

  1. Farklı kültürlerle bir arada yaşarsınız.

Kanada’da yaşarken her kültürden her ülkeden insanlarla tanışabilir ve kendinize yeni şeyler katabilirsiniz.

  1. Din, kültür ve ırk ayrımı yapılmaz.

Bu kadar farklı kültür başka nasıl bir arada yaşayabilir ki? Kanada’da din ve ırk ayrımı yapılması insan haklarına aykırıdır ve asla böyle bir durumla karşılaşamazsınız.

  1. Yemek konusunda asla zorlanmazsınız.

E bu kadar kültürün tabi bir o kadar da yemekleri olacak. Her kültüre ait restoran ve kafeler olduğu için istediğiniz yere gidip istediğiniz kültürün yemeğini tadabilirsiniz.

  1. Dört mevsimi de doyasıya yaşayabileceğiniz bir ülkedir.

Evet, doğru duydunuz! Kanada, sadece soğuk bir ülke değil, dört mevsimin tam anlamıyla yaşandığı ülkelerden biridir. Yazın istediğiniz gibi yüzüp güneşlenebilir, sonbaharda yaprak dökümündeki harika renkleri izleyebilir ve kışın karın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

  1. Her dönem festivaller düzenlenir.

Kanada’da festivallere her dönem ve mevsimde rastlayabilirsiniz. Bu festivaller resmi, dini bayram ve dönemlere göre değişmektedir.

  1. Sosyal aktiviteler çok fazladır.

Okulların aktiviteleri ile beraber öğrencilere birçok imkan sağlayan bir ülkedir. İstediğiniz tüm aktiviteleri bulabilir nelerden hoşlanıyorsanız onlara yönelebilirsiniz.

  1. Çok fazla halka açık (public) alan vardır.

Türkiye’de halka açık alan dendiğinde açıkcası hepimiz durup biraz düşünüyoruz ”temiz midir, kimler takılıyordur” diye. Ama Kanada’da öyle bir durum yok, halka açık çok fazla alan sunulmaktadır.

Açık-kapalı yüzme havuzları, tenis kortları, basket sahaları, voleybol, futbol sahaları, spor salonları gibi pek çok ücretsiz kullanabileceğiniz alternatifler mevcuttur ve en güzeli buraların çok temiz ve güvenli olması. Aynı zamanda burada tanışacağınız Kanadalılar ile dilinizi de geliştirebilirsiniz.

  1. Ulaşım ağı çok gelişmiştir. İstediğiniz yere rahatça varabilirsiniz.

Ulaşım ağının gelişmiş olması size hem şehir içinde, hem de şehirler arası alanda kolay ulaşım imkanı sağlayacaktır. Özellikle bisikletiniz varsa şehir içinde çok rahat edeceğiniz kesin. İstediğiniz yeri istediğiniz zaman ziyaret edebilir arkadaşlarınızla kolaylıkla planlar yapabilirsiniz

  1. Diğer ülkelere göre kurun düşük olması ve vizesinin daha kolay alınması size büyük avantaj sağlar.

Kanada’da, yaşam maliyetlerinin ve kurun diğer ülkelere göre düşük olması cebinizi rahatlatır. En iyi ürünleri Amerika ve İngiltere’den daha ucuza alırsınız.

  1. Konaklama alternatifi çoktur.

Her bütçeye ve isteğe uygun kalacak yer bulmanız çok kolaydır.

  1. Kanada’nın turistik yerlerini görme imkanınız fazladır.

Kanada’nın gezip görülebilecek çok fazla turistik yeri olmasının yanı sıra, Amerika’ya da yakın olması en büyük avantajlardan biri diyebiliriz. İstediğiniz zaman vizenizi alıp Amerika’ya gidip gelebilirsiniz. Kuzey ışıklarını görebileceğiniz nadir ülkelerden bir tanesidir. Dünyanın en büyük şelalesi olan Niagara Şelalesi de buradadır.

Detaylı bilgi için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. www.kanadaegitim.net

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu