Haberler

Katlamalı Harç Uygulamasında Zafer Öğrencilerin

Son bir aydır üniversite öğrencilerinin sosyal medya, internet siteleri, pankartlı eylemler ile sesini duyurmaya çalıştığı katlamalı harç uygulamasında zafer öğrencilerin oldu!

Okulunu uzatan yahut bir dersi üç ve daha fazla kez alan öğrenci için aldığı ders ücretinin %50, %100 ve %300’e kadar ödemek zorunda olduğu katlamalı harç sistemi Kayseri, Sakarya, Ege, Dokuz Eylül ve bir çok üniversitede uygulanmaya başlamış ve diğer üniversitelerde hızlı bir şekilde uygulamaya geçiş yapmıştı. Öğrencilerin tepkisi üzerine YÖK önce katlamalı harç sisteminin şubat ayı sonuna ertelendiğini ifade etmişti. Fakat şubat ayı ifadesinin ucu açık olması sebebiyle bir çok öğrenci ders seçiminin ardından katlamalı harç sisteminin yeniden getirileceğini yazmıştı.

Bugün Bülent Arınç katlamalı harç sistemi uygulamasının durdurulduğunu açıkladı. Arınç katlamalı harç ile ilgili şunları söyledi;

“Normal eğitim öğretim süresince okulunu bitirenlerden daha önceki kararımız, harç ve katkı payı alınmıyordu. Ancak bu süre içerisinde eğitimini tamamlayamayanlardan yüzde 50 veya yüzde 100, yüzde 150 artırımlı değil, o sene için ne kadar öngörüldüyse, beşinci, altıncı yedinci yıl olan öğrenciler sadece bu katkı payını ödeyecekler. Lisans üstü öğrenciler de aynı uygulamanın içerisinde kalacak ve eğer bugüne kadar artırımlı olarak katkı payı ödemiş olanlar varsa, normalin dışındaki kısım kendilerine iade edilmiş olacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu