Haberler

KPSS A Grubu Kitap Önerisi

KPSS A Grubu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olan adayların girdiği sınavdır. Gelir Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, İl Göç Uzman Yardımcılığı, SGK Uzman Yardımcılığı, SGK Denetmen Yardımcılığı, SGK Müfettiş Yardımcılığı, bakanlıklarda uzman yardımcılığı, Sayıştay Denetçisi gibi Kariyer meslek olarak bilinen mesleklere sahip olmak için A Grubu sınavından iyi bir puan almanız gerekmektedir. İyi puandan kastım önceki senelerde 80+ iken her geçen yıl adayların daha kaliteli olması sebebiyle 85+ olarak söyleyebiliriz.

Öncelikle 85+ puan almak için kaçar net yapmanız gerektiğini yazalım.
120 soruluk Genel Kültür-Genel Yetenek testinden ortalama 75 net
40’ar soruluk Maliye, Muhasebe, İktisat ve Hukuk testlerinden toplamda 85 net yapan adayların puanı 85 üstü gelecektir.

DİĞER ADAYLARDAN ARTINIZ OLSUN İSTİYORSANIZ;
Değerli arkadaşlar 2016 yılında yapılan A Grubu sınavında 80 üstü puan alan 10 binin üzerinde aday bulunuyor. Daha önceki yıllarda 80 üstü puan alanların sıralaması 5 binlerdeydi. Tabiri caizse artık yarışın daha da kızıştığını söyleyebiliriz. Bu yüzden hedefiniz artık 85 üstü olmalıdır. Bunun yanında diğer adaylardan bir artım olsun diyorsanız diğer adayların giremeyeceği birçok sınava girebilmek için YDS‘den 70 puan almanız gerekiyor. Hem YDS hem KPSS çok ağır gelecektir.

Diğer adaylardan 1 adım öne geçmek için Genel Kültür-Genel Yetenek, Çalışma Ekonomisi ve Kamu Yönetimi testlerine önem vermenizi tavsiye ediyorum. Zira önümüzdeki 5 yıl boyunca en fazla alım yapacak kurum SGK gibi görünüyor. 2016 yılında 2 kez SGK Denetmen Yardımcısı, birer kez de SGK Uzman Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı alımı yapıldı. Yukarıda saydığım maliye, muhasebe, iktisat ve hukuk testlerinden 20’nin üzerinde net yapıp iyi bir puan alan adayların büyük çoğunluğu Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Genel Kültür-Yetenek testlerine önem vermediği için SGK sınavlarına giremedi. Bu yüzden bu testlere önem vermenizi tavsiye ediyorum.

KPSS A GRUBU KİTAP ÖNERİSİ
Matematik, Türkçe, Geometri, Vatandaşlık, Coğrafya için herhangi bir kursun kaynağı,
Tarih için Tarihin Pusulası
Hukuk için konu anlatım > A Kadro, Makro ve Murat
Hukuk için test kitabı > Themis (Özgün), Konsensus (Çıkmış sorular)
Maliye için konu anlatım > Pareto, 4T
Maliye için test kitabı > 4T Çıkmış Sorular, Salim Göl Optimus (Özgün)
Mikro-Makro İktisat için konu anlatım > Dilek Erdoğan Kurumlu (PEGEM)
Mikro-Makro İktisat için test kitabı > Economicus (Özgün), Yüksek Bilgili ve Zeynel Dinler
Muhasebe > Ferhat Yıldız özgün ve çıkmış sorular (2 farklı kitap)

Geçtiğimiz yıl KPSS P35 puan türünden 85+ puan aldım. Hukukta konu anlatımda dershane kaynaklarından çalıştım. Soru olarak Konsensus’u 2 kez bitirdim. Benzer sorular olmasına rağmen bir de Dönüşüm çözdüm. Maliyede 4T ve Optimus’u 2 kez bitirdim. Muhasebede Ferhat Yıldız Çıkmış sorular kitabını son 1 ay çalışabildim. 12 net yaptım (30 soruda) Birkaç kez tamamen bitirirseniz 40’lık sistemde 25-30 net arası yapabilirsiniz. İktisat bildiğiniz gibi en sıkıntılı ders. Economicus özgün soru kaynağı olarak muhteşem kitap. 2 kez Economicus’u bitirdim.

Son 1 ay her gün 1 deneme çözdüm. Emek-sabır-süreklilik A Grubunun anahtar kelimeleri.

Hepinize başarılar dilerim.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Hukuk 2019 güncel olarak hangi kaynakları tavsiye edersiniz?

  2. Elimde hiçbir kaynak yok. İktisat mezunu olcam sizce neye çalışmalıyım hangi derslerden sınava gircem beni bu konuda bi aydınlatırmısınız lütfen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu