Haberler

KPSS A Grubunda kaç nete kaç puan gelir?

Her yıl 100 bini aşkın aday KPSS A Grubu sınavına girmektedir. Bu sınava ilk kez hazırlanan adaylar da kaç nete kaç puan gelir araştırması yaparak girecekleri KPSS’de alacakları puanı hesap etmektedir. 2017 yılıyla birlikte KPSS A Grubu puanları 120’den 48’e indirildi. Bunun yanında daha önce hukuk, maliye, muhasebe, iktisat, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ÇEKO, istatistik ve işletme testlerinin soru sayısı 40’a çıkarıldı. KPSS sonrasında yine adayların en çok merak ettiği konuların başında Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) gelmektedir. Kurumlar alım yapacakları puan türlerini henüz netleştirmemekle birlikte muhtemelen GUY, P-48 puan türünden alım yapacak.

Bu süreçte adaylara bilindik A Grubu dersleri dışındaki dersleri es geçmemelerini öneriyorum. Zira P-48 puan türünden GUY, VMY ve birkaç kurum alım yapıyor. Örneğin SGK müfettişliği, uzman yardımcılığı ve denetmen yardımcılığında kilit ders Çalışma Ekonomisi (ÇEKO). Adayların maliye, muhasebe, iktisat, hukuk netleri ne kadar iyi olursa olsun ÇEKO neti düşükse SGK’nın açtığı hiçbir sınava giremez. Bu yüzden diğer adaylardan bir adım önde olmak için ÇEKO çalışmalısınız!

Yine İl Göç Uzman Yardımcılığı, Göç Uzman Yardımcılığı, Kamu Denetçiliği gibi kurumlar Kamu Yönetimi puan türünden alım yapmaktadır. Bu yüzden kamu yönetimine de çalışmanız gerekiyor. ÇEKO ve Kamu yönetimi gözünüzü korkutmasın. Son 10 yılın çıkmış sorularıyla birlikte 1-2 kez konu çalışmanız sizi her iki testte de 20 üzerine nete taşır.

Son olarak Genel Kültür-Genel Yetenek testini de ihmal etmeyin. Yaklaşık 5 bin aday ciddi anlamda maliye, muhasebe, iktisat ve hukuk testlerini iyi yapıyor. GK-GY’den yapacağınız her net bu sebeple altın değerindedir. Aşağıda 20’nin üzerinde adayın 2017 KPSS puanlarını paylaştım. Kaç nete kaç puan gelir araması yapan adaylara umarım faydası dokunur. Hepinize başarılar diliyorum.

kpss puan hesaplama aracını kullanarak A Grubu puanınızı hesaplayabilirsiniz. -+2 puan oynama olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu