Haberler

KPSS Önlisans Sınavına Kimler Girebilir?

KPSS Önlisans Sınavına Kimler Girebilir?

İki yılda bir (çift senelerde) yapılan KPSS Önlisans sınavına kimler girebilir? sorusu bir çok adayın kafasını karıştırmaktadır. Bu yazımızda bu sorunun yanıtını vermeye çalışacağız. KPSS Önlisans sınavına üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan öğrenciler girebilmektedir. Bu noktada kafa karıştıracak bazı sorular var onları da maddeler halinde yazalım;

* Bir aday hem önlisans hem de ortaöğretim KPSS’ye giremez. Önlisans KPSS’ye girebilmek için üniversitenin önlisans bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.

* En az 4 yıllık fakülte mezunları önlisans sınavına giremez. Örneğin Gazi Üniversitesi İktisat bölümü mezunu aday yalnızca Lisans KPSS’ye girebilir.

* Lise mezunları Önlisans KPSS’ye giremez.

* Önlisans 2.sınıf okuyan bir aday isterse Önlisans KPSS’ye isterse de Ortaöğretim KPSS’ye girebilir. Ancak mezun olmadan hiçbir şekilde Önlisans KPSS’de aldığı puanı kullanamaz. Bu aday Ortaöğretim KPSS’ye girerse aldığı puanla memurluk kadrolarına başvuru yapabilir.

* Hem önlisans hem de lisans bölümü mezunuysanız ÖSYM en üst düzey eğitim durumunu dikkate aldığı için önlisans sınavına giremezsiniz.

* Dikey Geçiş ile intibak sınıfı okuyanlar Önlisans KPSS’ye girebilir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ben önlisans aöf 2.sinif ta kaydimi dondurdum ama eylulde harc yatirip tekrar aktif yapcam fakat kpss basvurusu ondan once ve durumum aktif olmadan kpss onlisansa basvuru yapabilirmiyim bilgisi olan varmi acaba

  2. eksik bilgi veriyorsunuz milleti yanıltmayın .. eğer kişi lisans kpss başvuru tarihinden sonra lisans mezunu olmuş ise ve o lisans kpss ye başvuru yapmamış ise önlisans sınavına girebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu