Haberler

KYK Öğrenim Kredisi Faizleri Siliniyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu KYK öğrenim kredisi borçlarının silinmesine yönelik medyada çıkan bazı haberler sonrası Sabah Gazetesine açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre öğrenim kredisi borçları silinmeyecek ancak bazı düzenlemelere tabi tutulacak.

Düzenlemeye göre 300.000’i aşkın öğrencinin öğrenim kredisine bağlı gecikme faizleri siliniyor. 3.9 milyar TL’lik KYK öğrenim kredisi yapılandırmaya girerek 2018 Eylül ayından itibaren yeni ödeme takvimi hazırlanacak. Öğrencilerden eylül ayından itibaren öğrenim kredisine bağlı herhangi bir gecikme faizi alınmayacak. 

Mezunların mağduriyetini gidermek için çalışmalarda bulunan Aksu  “Düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek” dedi.

Başvurular Maliye Bakanlığına
Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi almış öğrenciler gecikme faizi silinmiş olarak ödeyeceği borçlar için Maliye Bakanlığına başvuru yapması gerek. Bakanlığa başvuru yapan öğrencilere yeni ödeme takvimleri faizleri silinmiş halde sunulacak.

Kaç kişi faydalanacak?
Öğrenim kredisi borçlarının yapılandırılmasından 1 milyonu aşkın mezunun faydalanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu