Haberler

KYK Yarı Özel Yurtlara Başvuru Nasıl Yapılır?

KYK yarı özel yurtlara başvuru konusuyla ilgili çok fazla soru geldiği için araştırdığım kadarıyla sizlere açıklama yapacağım. Önceki senelerde internet üzerinden KYK yurt başvurusu yaparken normal yurt ve yüksek ücretli (yarı özel diye tabir edilen yurt) seçeneği vardı. Dileyen öğrenciler her iki kutucuğu da işaretleyebiliyordu. Yurt başvurusu yapan öğrencilerin genelinin de iki kutucuğu seçtiğini söyleyebiliriz. Zira yarı özel yurtların imkanları çok daha iyiydi. Tuvalet ve banyonun oda içlerinde olması, odaların 1-2 kişilik olması, çamaşır yıkama ve ücretsiz internet imkanının bulunması geçmiş yıllarda yüksek ücretli KYK yurtlarına rağbeti artırmıştı. Yüksek ücretli yurtların ücreti normal yurtlara nazaran 100 TL kadar daha fazla. Devlet yüksek ücretli yurtlarda kalan öğrencilere de günlük kahvaltı ve akşam yemeğinde kullanabileceği 16 TL yemek yardımı yapmaktadır. Yemek sırasında 16 TL sınırını aşan öğrenciler ek ücret ödeyerek diledikleri yemeği yiyebilirler.

YouTube video

KYK’nın Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmasıyla çağ atladığını söyleyebiliriz. Tüm şehirlerde modern KYK yurtları inşa ediliyor ve birçoğu da tamamlanarak hizmete girdi. Bunun yanında önceki yıllarda yapılan yurtlarda da internet, buzdolabı, parmak izli giriş sistemi, dış cephenin yenilenmesi, odadaki eşyaların yenilenmesi, yurt kantinlerinin özelleştirilmesi, odada kalan kişi sayısının azaltılması gibi değişikliklere gidildi. Kademeli olarak yapılan bu düzenlemelerin önümüzdeki birkaç yıl içinde tüm yurtlarda tamamlanmasını bekliyoruz.

Bu açıklamalarda anlatmak istediğim aslında şu: Artık yurtların büyük çoğunluğu yarı özel yurt özelliği taşıyor. Bu sebeple KYK, başvuru ekranından önceki yıllarda var olan yüksek ücretli yurt seçeneğini çıkarmış durumda. Bu tarz yurtlarda barınmanız tamamen şans. Yüksek ücretli yurt çıkarsa sevinin ancak normal yurt çıkarsa da üzülmeyin zira yerleşeceğiniz yurdun özellikleri de yüksek ücretli yurtlardaki özelliklere çok benzer.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Allah korkunuz mu kalmadı bu nasıl bir paylaşım ? Ülkenin her yerindeki yurdu bir kıyaslamak kadar saçma bir paylaşım görmedim ben. Yurtlar içler acısı Milleti bu kadar kandırmayın. Bu dünyayı düşünüyorsunuzda hiç mi öbür dünyayı düşünmüyorsunuz Yazık çok yazık.

    Gez bakalım şuan ankaradaki kız öğrenci yurtlarını. Bir üniversiteye şans eseri yurt çıkıyor bir bakıyorsun kendi üniversiten ile yurdun çıktığı üniversite kampüsü arasında dağlar kadar fark var ulaşım 3 metro 2 otobüs değiştiriyorsun günde 4 saat yoldasın gidiş geliş, gecesi var gündüzü var sen bunlara mı iyi hizmet diyorsun yazıklar olsun

  2. Nasıl benzer ya ! Adana Sarıçam Erkek Öğrenci Yurdunda prefabrik bloklar var. 200 kişi 4 banyo ve 4 tuvaleti paylaşıyor bu bloklarda. Odalarda buz dolabı olmasını geçtim blokta bile tek bir buz dolabı yok. Yataklar ranzalı fakat ranzanın merdiveni ya da korkuluğu bile yok. Sandalyeye tırmanıp çıkılıyor. Şimdi tüm bu özelliklere baktığımızda Yarı özel yurtlar ile eşdeğer diyebilir miyiz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu