Haberler

KYK Yedek Listede Bulunan Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler

KYK yurt başvuru sonuç ekranında durumu kısmında “yurt yedek” yazan adayların yapması gereken işlemler hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle devlet yurtlarının imkanları ile ilgili yazmış olduğum yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bu sayede KYK yurtları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yurt başvuru sonuç ekranında yedek sıranız, yurt adı ve yurt yedek tarihleri bilgileri yer almaktadır.
Yedek listede bulunan adayların telaşlanmasına gerek yok. Çünkü yurda başvuru yapan adayların bir kısmı kesin kayıt işlemlerini yapmadığı için yurda kaydı tamamlanmamaktadır. Bu sebeple her yurtta sonuç ekranında görülen yurt yedek tarihleri arasında yeniden başvuru yapmanız gerekmektedir. Yedek sıra sayısına göre 4-5 günde bir yeni liste yayınlanmaktadır. Örneğin geçtiğimiz sene 29 kez KYK yurt yedek başvurusu yapıldı. Boşalan yurtlara kademeli olarak yedek listedeki öğrenciler yerleştirildi.

Yedek liste başvurularını kaçırmamak için sık sık KYK’nın sitesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Öğrencilerin bu süreçte merak ettiği konuların başında “Yedek liste sürecinde nerede kalacağım?” sorusudur. Yurt sırası size gelene kadar şehirde bir arkadaşınız veya akrabanızda kısa süre kalabilirsiniz. Yalnız yedek yurt sıranıza göre bu işlemin uzun sürebileceğini bilmenizi isteriz. Bunun dışında sıra size gelene kadar bulunduğunuz şehirdeki KYK’nın misafirhanelerinde ücret karşılığı kalabilirsiniz. Ancak misafirhanelerde boş yerin bulunması gerekiyor. Bunun için KYK misafirhanelerine giderek boş yer olup olmadığını sorabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu