Haberler

KYK Yurt Sonuçları Neden Açıklanmıyor?

Üniversiteler akademik takvimleri doğrultusunda derse başlangıç tarihlerini açıkladı. Üniversitelerin büyük çoğunluğu 14 Eylül tarihinde açılırken Kocatepe Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Işık Üniversitesi 7 Eylülde açılacak. Kredi Yurtlar Kurumu bu bilgileri maalesef dikkate almamaktadır. 3 Eylül tarihi itibariyle henüz kyk yurt başvuru sonuçları açıklanmadı. 7 Eylülde ders başlangıcı yapan üniversitelerde okuyan öğrenciler mağdur olmaktadır. Farklı şehirde üniversite kazanan öğrenciler için bu durumsa daha zordur. Ev ve özel yurt ayarlayamayan öğrenci aileleri, mecburen kyk yurt başvurularının sonuçlanmasını bekleyecek. Üstelik kayıt işlemleri de öğrencilerin en az 1 gününü almaktadır.

Geçtiğimiz sene kyk yurt sonuçları 30 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Bu sene de yakın tarihte açıklanması beklenen sonuçların hala açıklanmaması öğrencileri mağdur etmekte. Kredi ve Yurtlar Kurumu da konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 2015 KYK yurt sonuçları açıklanır açıklanmaz internet sitemizden duyurusu yapılacaktır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri de ilerleyen dönemlerde benzer aksaklıkların yaşanmaması için önlemler almalıdır. En azından sonuçların açıklanacağı tarih belirtilmelidir.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu