Haberler

Learn And Travel Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son zamanlarda başta üniversite öğrencileri olmak üzere birçok kişinin dil geliştirme ve gezme amacıyla kullandığı Learn and Travel programı,  Work and Travel ile aynı sisteme sahip olan ancak içeriği değişiklik gösteren bir programdır. Bu konumuzda sizler için bu program hakkında sıkça sorulan sorulara cevap verecek ve bu program hakkında sizlere bilgiler sağlayacağız.

Learn And Travel Nedir?

Belirli bir ücret karşılığında 1 – 2 – 3 aylık periyotlarda, kişinin yurt dışında bir ülkede dil kursuna gitmesi sağlanan ve boş zamanlarında gezmesi için imkan sunulan bir programdır. Bu program genellikle yurtdışı tur firmaları veya ajanslar tarafından düzenlenmektedir. Programda amaç ihtiyacınıza göre bir dil kursunda eğitim alıp ana dili olan ülkelerde kolayca pratik yaparak dil seviyenizi geliştirmektir.

Learn And Travel İle Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Learn and travel için vize yasağı olmayan herhangi bir ülkeye gitmek mümkündür. Genellikle ilgilendiğiniz dil için bir ülke seçmek gerekmektedir. Seçtiğiniz ülkelerdeki vize işlemleri, barınma ve dil kursu gibi işlemleri ajanslar tarafından halledilecektir. Learn And Travel kapsamında sıkça tercih edilen ülkeler ise şunlardır;

  1. İngiltere
  2. Hollanda
  3. Almanya
  4. İrlanda
  5. Japonya
  6. Fransa
  7. Rusya
  8. İspanya
  9. Diğer dil merkezleri

Learn And Travel Programından Kimler Yararlanabilir?

Bu program için TC kanunları gereği 18 yaşını doldurmuş herkes başvuru yapabilmekte ve programı kullanabilmektedir.

Learn And Travel Fiyat Tarifesi Nasıldır?

Learn and travel için fiyat tarifeleri ajanslar ve ülkelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle en pahalı fiyatlar İngiltere ve Amerika için karşımıza çıkarken, Rusya ve Japonya için bu fiyatlar daha uygun olabilmektedir. Seyahat süreside fiyat hesaplanmasında etkilidir.

Genel olarak fiyatlandırmalarda 1 aylık bir Amerika gezisi için ortalama 8000 TL ödeme gerekebilmektedir. Bu miktarın içerisinde barınma ve dil kursları için olan masraflar dahildir. Ancak travel ve kişisel harcamalar için ekstra bütçeniz olmak zorundadır.

Learn And Travel Sistemi Nasıl İşliyor?

Bu sistemde amaç hem öğrenmek hem de gezmek olduğu için günlerinizi planlamak gerekiyor. Hafta içi 5 günlük dil kurslarından arta kalan zamanlarda şehir içinde gezmek, hafta sonlarında ise şehir dışlarına çıkarak gezmek isteyebilirsiniz. Birçok ajans travel kısmı için planlama yapmayıp kişiyi özgür kılmak istemektedir. Ancak bazı ajanslarda bunlar içinde planlamalar yer almakta fakat fiyatta bu planlamayla birlikte değişiklik gösterebilmektedir.

Learn And Travel Şirketleri Ne İşe Yarıyor?

Her zaman denildiği gibi işi bilen kişilerin yapması işin daha düzgün ve hızlı olmasını sağlayabiliyor. Bu konumda da ajanslar kişiler için daha çok avantaj sağlıyor diyebiliriz. Aslında tüm bu işlemleri kendi başınıza yapabilir ve kendi sisteminizi oluşturabilirsiniz. Ancak bu süreçte çok sayıda işlemle uğraşmak ve yer bulma sıkıntısı yaşayabilmeniz muhtemeldir. Ajanslar sizler için;

  • Hedefinize uygun dil okulu
  • Ülkeye vize işlemleri
  • Beklentinize uygun yurt veya pansiyonlar
  • Danışma

hizmetlerini sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu