Haberler

YKS puanı arttırmak için yapılması gerekenler

Her yıl yüzbinlerce öğrencinin katıldığı YKS’de, yapılacak en ufak hata ile sıralamanızın aynı anda 10.000 kişinin geriye gitmesine sebep olabilirken, aksine yapacak olduğunuz ekstra bir soru ile de sıralamanız 10.000 kişinin önüne geçebilir. Hal böyle olunca YKS Puan arttırma yöntemlerinin neler olduğu konusunda araştırma yapmanız ve size uygun çözümleri edinmeniz gerekmekte. Bu nedenle sizler için hazırlamış olduğumuz yazımızı inceleyerek bu konuda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Puanınızı arttırmanız için gerekenleri, sınavlara hazırlık sürecinde ve sınav esnasında nasıl olması gerektiğini, dağınık bir şekilde irdeleyerek ele aldık. Dilerseniz başlıklar halinde inceleyelim ve ayrıntılarına bakalım.

  • Sınavlarda sıkça sorulan soru türlerinin neler olduğu konusunda bir analiz yapın ve bir kenara not edin. Bunun yanı sıra sorulacak soruların hangi ağırlıkta puan getirdiğini bilin.
  • İlk bakışta kolay gelen ve bildiğinizi düşündüğünüz sorulara temkinli yaklaşın. Soruların bir kısmını okuyarak, cevaplamayın. Sorunun sadece bir kısmını okumanız, kalan kısımda yer alan ve beklenenin aksine yanıt vermeniz istenen sorularda hataya düşmenize neden olabilir. Unutmayın en çok hatayı, iyi bildiğiniz sorularda yaparsınız.
  • Hızlı okuyup hata yapmak ne kadar hatalı ise, yavaş okuyup zaman kaybetmek de o oranda hatalıdır. Bu noktada YKS puan arttırma yöntemleri soruya gerektiği kadar zaman ayırma şartını da içerisinde barındırır.
  • Soru hakkında kısmi bilgi sahibi iseniz, kesinlikle hatalı olduğunu düşündüğünüz seçenekleri eleyerek arada kaldıklarınızı ayırın ve mümkünse boş bırakarak sonrasında tekrar inceleyin. Çözülecek soruda kendi mantığınız yerine sorunun sizden beklediği mantığı ilk sıraya koyun.
  • Değişik kaynaklardan sınavlara hazırlanın, test sınavlarının; bilgi, yorum ve hızınızı ölçtüğünü unutmayın. Soruda kalın yazılanlar ile altı çizilenleri ve olumsuz önerge sunanlara dikkat edin.
  • Karışık ve uzun olan soruları boş bırakmayın. Emin olun istenen noktayı yakaladığınız anda o soru en kolayların içerisinde yer alacaktır. Tekrarlarınızı günlük yapmalı, YKS Puan arttırma konusunda en çok faydanıza olan derslere daha çok ağırlık verin.

Tüm bunlara uyarak daha iyi puanlar alabilirsiniz. Başarılar dileriz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu