Haberler

Mevlana Değişim Programı Sonra Yapılması Gerekenler

Programa başvuru süreci, sınav ve elemelerden sonra programa katılmaya hak kazandığınızı öğrendikten sonra herşey bitmiş gibi gözükebilir. Ama bitmiyor. Bir takım prosedürler, imzalar, tercihler ve bol bol beklemeler ile dolu bir sürece gireceksiniz. Bu durumu size önceden aktarırsak daha az stresli bir şekilde bu dönemi atlatırsınız diye düşündük. Adım adım inceleyelim olacakları.

Küçük bir not olarak belirtmeliyiz ki mutlaka üniversitenizde ki Mevlana Programı koordinatörünüz ile iletişim halinde olun ve sık sık adımlar konusunda bilgi ve onay alınız.

  1. Gideceğiniz karşı kurum genellikle başvuru formu doldurmanızı , transkript ve konaklama ile ilgili sizden belgeler isteyecektir. Bu formları doldurma şekliniz gideceğiniz kuruma göre değişiklik göstermektedir. Online ya da el yazınız ile doldurmanız gerekebilir. El yazısı ile doldurmanız durumunda verecekleri adrese postalamanız beklenir.
  2. Vize için, Mevlana koordinatörünüz tarafından hazırlanacak ve 2 orijinal nüsha şeklinde tarafınıza kabul belgesi (Letter of Acceptance) verilecektir. Bu belgeler öncelikle karşı kuruma gönderilecek ve onaylanacak. (onaylanması zaman alabilir sabırla beklemelisiniz.)imzalanıp tarafınıza yollandıktan sonra, bunlardan biri karşı kuruma göndereceğiniz belgelerin içine koyulacak diğeri ise başta belirttiğim gibi vize için ilgili konsolosluğa verilecek belgelerin arasına koymalısınız. Kabul belgeniz gelmeden konsolosluğa gidemezsiniz.
  3. Kabul belgeniz geldikten sonra konsolosluğa gidebilirsiniz ve mutlaka yanınızda bu belgenin Orijinal nüshası olmalıdır.
  4. Öğrenci Beyannemesi sizin imzalamanız gereken belgelerden biridir. Üniversitenizin Mevlana ofisinden edinip, imzalayıp dosyanıza koymalısınız.
  5. Ziraat Bankasından hesap açtırmanız gerekmektedir. Daha sonra bilgi formunda hesap detaylarınızı ve IBAN numarasını mevlana ofisine bildiriniz. Bursunuz bu hesaba yatar.
  6. Öğrenim protokolü sizi strese sokabilecek detaylardan biridir.İlk olarak kendi üniversitenizden almanız gereken dersleri (öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz) belirlemelisiniz. Daha sonra karşı üniversiteden alabileceğiniz dersleri öğrenip bunları eşleştirmelisiniz. Eşleşmeme durumunda o dönemin dersinden kalmış olursunuz ve döndüğünüz de dersi alttan almak ya da en kötü ihtimal dönem tekrarı yapmak durumunda kalabilirsiniz.
  7. Ders seçimini tamamladıktan sonra 3 nüsha halinde çıktı almalısınız ve bunları akademik birim koordinatörünüze imzalatıp mühürletmelisiniz.
  8. Pasaport, en az 1 yıllık almalısınız.Pasaport için gerekli başvurular Emniyet Genel Müdürlüklerinden yapılmaktadır.Pasaport cüzdan bedelini yatırınız. Pasaport harcı için de üniversitenizden muafiyet belgesi isteyerek daha az bir miktar ödeyebilirsiniz. Pasaport için gerekli belgeler:
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı
  • varsa daha önce alınmış pasaportların orijinal aslı
  1. 9. En son belgeler tamamlandıktan sonra Mevlana Birimi tarafından hazırlanan yükümlülük sözleşmesini imzalamalısınız.
  2. 10. Herşey tamamlandıktan sonra sıra geldi havaalanında yapmanız gereken işleme bu da yurt dışına çıkış harcını ödemektir. Bunu da yaptıktan sonra uçağınıza binip arkanıza yaslanıp anın tadını çıkarabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu