Haberler

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okuluna Nasıl Girerim?

15 Temmuz sonrasında KHK ile yapılan değişiklik ile Kara, Hava, Deniz Harp Okulları ile Astsubay Hazırlama Meslek Yüksek Okulları Milli Savunma Üniversitesi çatı altında birleştiler. Daha önce öğrenci teminlerinin büyük kısmını askeri liselerden yapan bu okullar askeri liselerin de kapanmasıyla artık tüm öğrencilerini Üniversite Giriş Sınavı ile almaktadır. Ayrıca özellikle bu dönemde üniversitelerden yatay geçişle de öğrenci temini yapmaktadırlar.

Milli Savunma Üniversitesine girmek için öncelikle kararlı olmanız lazım. Gireceğiniz okul sıradan bir üniversite değildir. Burada derslerin yanı sıra askeri eğitim de verilmektedir. Ayrıca sadece eğitim ve ders zamanları değil tüm okul hayatınız boyunca uymanız gereken kurallar mevcuttur. Milli Savunma Üniversitesi yatılıdır. Ancak 1. Dereceden akrabalarınızın yanına hafta sonu aynı şehirde ikamet etmeleri şartıyla gidebilirsiniz. O da hafta sonu cezalı olmazsanız 😊 Bütün bunlara karşın hala Milli Savunma Üniversitesine girmek istiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Sağlığınıza özen gösterin. Milli Savunma Üniversitesini kazanmış olsanız dahi sağlık muayenesini geçemezseniz okula kayıt olamazsınız. Bu nedenle dikkat etmeniz gerekmedir.
  • Düzenli olarak spor yapmalısınız. Milli Savunma Üniversitesine tek giriş kriteri sınav değildir. Sınav sonrası spor testine tabi tutulursunuz. Geçmeniz gereken bir alt baraj olduğu gibi yüksek puanlar alırsanız sıralamada da önlere çıkarsınız. Sınav içeriği yıldan yıla değişiklik gösterebilmekle birlikte genelde koşu, barfiks, mekik her sene oluyor. Bunlara son hafta çalışmanız çok fayda sağlamayacaktır. En az 3-4 ay kala çalışmalara başlamanız lazım.
  • Sınavın dışında ayrıca mülakat da yapılmaktadır. Mülakatta genel kişiliğinize bakılmaktadır. Gündemdeki konuları takip edin. Son yıl özellikle gazete okuyun. Diksiyon probleminiz varsa gidermeye çalışın.
  • Son olarak geçmeniz gereken husus güvenlik soruşturmasıdır. Bazen problemi olmasa da sosyal medya paylaşımları yüzünden kabul edilmeyen kişiler olduğunu duymaktayız. Bu nedenle paylaşımlarınızı gözden geçirin. Uç akımlara kapılmayın. Sosyal medyayı komple kapatmanız çok doğru olmaz. Bilerek mi kapattı bir şey mi gizliyor izlenimi oluşabilir.

Milli Savunma Üniversitesini bitirdiğinizde subay/astsubay olarak göreve başlayacaksınız. 15 yıllık zorunlu hizmet sizi bekleyecek. O nedenle kararınızı verirken iyi düşünün. Eğer ki kararımı verdim diyorsanız bu yönde azimli bir çalışma ile çok kolay bir şekilde başarılı olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. en büyük hayalim bu şanlı ve onur verici okulda okumak ve imam hatip lisesi öğrencisiyim. orada dinimi de imamımı da vatan sevgimi de göstereceğime inanıyorum şimdiden tüm komutanlarıma ve o okulda bulunacak arkadaşlarıma selam olsun 2019 da görüşürüz….

  2. Benim arkqdasimda gitmek istiyi ama onceden 1sene anafen dersanesine gitmiş sorun çikarirmi diyo ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu