Haberler

Okul Uzayınca Öğrenim Kredisi Kesiliyor mu?

Üniversite öğrencilerinin cevabını aradığı bu soruya detaylı bir açıklama yazacağım. Öncelikle burs ve kredi ayrımı yapmak istiyorum. Burs, devletin öğrencilere yaptığı karşılıksız parasal yardımdır. Öğrenim kredisi ile yine devletin öğrencilere yaptığı karşılıklı parasal yardımlardır. Burs her öğrenciye çıkmazken öğrenim kredisi isteyen her öğrenciye çıkmaktadır. Bu farkın açıklamasını yaptıktan sonra okulunu uzatan öğrencilerin öğrenim kredisi kesiliyor mu? sorusuna cevap arayalım.

4 yıllık bir bölüm kazandınız ve burs/kredi başvurusu yaptıktan sonra ocak ayından itibaren öğrenim kredisi aldınız. Ancak hastalık, çalışmama vb. nedenlerden dolayı okulunuzu uzattıysanız öğrenim krediniz kesilmektedir. Yani yalnızca 4 sene öğrenim kredisi alabilirsiniz.

1 sene hazırlık okuyan öğrenciler için öğrenim kredisi süresi 5 yıldır. Eğer okulunuz 6 ve daha fazla yıla uzarsa öğrenim krediniz kesilir.

Bunların aksi haberleri doğru değildir arkadaşlar. Çünkü öğrenim kredisi alırken noterde şu kadar ay/yıl kredi alacağım gibisinden bir belge imzalıyorsunuz. Orada yazılan süre dışında kredi almanız mümkün değildir. Ancak süre bitmeden öğrenim kredisi almayı durdurabilirsiniz. Bunun için Kredi ve Yurtlar Kurumu müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu