Haberler

ÖSYM, ÖRNEK TYT SORULARINI YAYINLADI

2018 yılından itibaren üniversiteye girişte değişen sınav sistemi beraberinde soru stillerinin değişimini de getirdi. ALES tipi soruların çıkacağı söylentisi kulaktan kulağa yayılırken yayınevleri de Temel Yeterlilik Testi (TYT) için kitaplar çıkardı. Ancak birçok yayınevi sistem mantığını anlamadan YGS test kitaplarının kapağını değiştirerek piyasaya sürdü.

ÖSYM, yaklaşık 3 ay süren örnek TYT soruları kitapçığını yayınladı. 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 Sosyal Bilimler ve 20 Fen Bilimleri testinden oluşan 120 soruluk TYT örnek soru kitapçığında 2018 TYT’de çıkabilecek sorular paylaşıldı.

BURADAN 2018 ÖRNEK TYT SORU KİTAPÇIĞINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Öğrencileri 2018 TYT’de Ne Bekliyor?
ÖSYM, sınav değişikliği sonrasında genellikle kolay bir sınav yapıyor. Ancak sistem değişikliği 1 milyondan fazla adayın gireceği TYT’de yığılmalara yol açacağa benziyor. Bunun için özellikle YKS derslerine iyi çalışılması gerek. Tabi ki TYT’deki yığılmadan sıyrılmak için soru çözme hızınızı arttırmalısınız. Zira Türkçe testini hızlı yapmanız hem netlerine etki edecek hem de kalan zamanı diğer testlerde değerlendirmenize olanak sağlayacaktır.

TYT sınavı 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Başvurular 1-21 martta, geç başvurular ise 4 Nisan’da yapılacak. YKS sonuçları ise 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. meslek liseleri ile anadolu liseleri bir tutulmalıdır.onlarda fen biyoloji kimya matematik görüyolar meslek liseleri ise görmüyor bu dersleri 2 yıllık geçiş hakları kaldırılmamalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu