Haberler

ÖSYM’den “Puanı Buhar Oldu” Açıklaması

İzmir’in Buca ilçesinde oturan Eda Nur Çelik, 13 Mart 2016’da girdiği YGS’de YGS-4 puanında 468 puan alarak Türkiye 164.sü oldu. Haziran ayında yapılan LYS’de ise 487 puan alarak Türkiye 13.sü olan Çelik başarısından ötürü okulu tarafından ödüllendirildi. Yaptığı tercih sonucu İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık (İngilizce) bölümüne tam burslu olarak kabul edilen Eda Nur, üniversiteden gelen haberle şoka uğradı. Gelen haberde %100 değil de %25 burslu olarak kaydının gözüktüğü ve bölüm olarak Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik bölümüne kayıt işleminin yapıldığı anlatıldı.

Olay üzerine Çelik ailesi şoka uğradı. Ardından ÖSYM resmi sitesine girip puanının normal olduğunu görüp bu olayı cep telefonu ile kaydetti. Bir gün sonra tekrar ÖSYM sitesine giren Çelik ailesi YGS puanının 468’den 298’e; LYS puanının ise 487’den sıfıra indirildiğini gördü. Nur Çelik, ÖSYM’ye konuyu bildirmesine rağmen herhangi bir cevap alamadığını söylemişti. Bu olayın sosyal medyada tartışma konusu olmasıyla birlikte ÖSYM bu iddialara bugün yanıt verdi.

ÖSYM’nin açıklaması şöyle;

“2016 ÖSYS adayı Eda Nur Çelik 13 Mart 2016 tarihinde yapılan 2016 YGS sınavına girmiş ve en iyi derecesi olan YGS-5 puan türünde 300,97913 puan alarak 313 bin 30’uncu olmuştur.

Aday iddia ettiği gibi 4 yıl eğitim veren bir bölümü tercih etmiş ve yerleştirilmiş değildir. ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi Log kayıtları titizlikle incelenmiş ve iddiaların aksine hiçbir değişikliğin olmadığı tespit edilmiştir.

Orijinal sonuç belgelerinde tahrifat yaptığı somut verilerle ortaya konan aday hakkında evrakta sahtecilik ve sınav sonuçlarını değiştirme gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu