Haberler

Part-time çalışırsam KYK bursum kesilir mi?

Ülkemizde milyonlarca üniversiteli öğrenim görmektedir. Üniversite öğrencilerinin bir çoğu da maddi yetersizlikten dolayı çalışmak zorunda kalmaktadır. Ancak çalışan öğrenciler için KYK burslarının kesilme ihtimali bulunmakta. Bu yazımda part time ya da full time çalışan öğrencilerin bursu kesilir mi? sorusunu yanıtlayacağım. Bu yazı 19 Haziran 2017 tarihinde güncellenmiştir.

Sigortalı çalışırsam KYK öğrenim kredisi kesilir mi?
Değerli arkadaşlar öğrenim kredisi, devletin öğrencilere verdiği karşılıklı parasal yardımdır. Kız öğrenciler iş bulana kadar erkek öğrenciler ise mezun olduktan 2 yıl sonra aldıkları kredileri Kredi ve Yurtlar Kurumuna geri ödemek zorundadırlar. Geri ödemeler taksit halinde ödenmekle birlikte cüzi miktarda da faiz işlemektedir. Part time ya da full time sigortalı bir işte çalışsanız dahi öğrenim krediniz kesilmemektedir.

Full time çalışan öğrencilerin KYK bursu kesilir mi?
KYK’nın eski yönetmeliğine göre “en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler burs alamazlar” ibaresi bulunmaktaydı. Yani eski yönetmeliğe göre tam zamanlı bir işte sigortalı çalışan öğrencilerin KYK bursu kesilmekteydi. YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE yarı zamanlı veya tam zamanlı çalışan hiçbir öğrencinin bursu kesilmeyecektir. 

Part time çalışan öğrencilerin KYK bursu kesilir mi? 
Eski yönetmeliğe göre yarı zamanlı çalışan öğrencilerin KYK bursu kesilmemekteydi. Yeni düzenlemede de part-time çalışan öğrencilerin KYK bursu kesilmemektedir. Hatta tam zamanlı çalışan öğrencilerin de KYK bursu kesilmez.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetmeliği bu konuda açıkça bilgi vermektedir;
Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışan öğrencilerin bursları ARTIK kesilmemektedir. 

Sigortasız bir işte çalışırsam KYK bursum kesilir mi?
Hayır kesilmez. Bu elden yahut banka hesabınıza maaşınızın yatmasıyla da değişmez. Bir yakınınızın size para gönderdiğini düşünün. Bu şekilde KYK bursunuz kesilmemektedir.

KYK BURSUYLA İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

İlgili Makaleler

22 Yorum

  1. Merve merhaba. Önlisans mezunu tekrar önlisans veya lisans bölüm okursa burs alamaz. Yalnızca yüksek lisans veya doktora yaparsanız burs başvurusu yapabilirsiniz.

  2. önlisans mezunu biri tekrar önlisans bir bölüm okuduğunda burs çıkabilir mi?

  3. Eda hanım merhaba, lisans döneminde yalnızca 1 kere burs alabilirsiniz. Yüksek lisans okursanız tekrar alabilirsiniz ama.

  4. Ben bir üniversite bitirdim ve burs aldm tekrar bir universite okusam burs alabilir miyim

  5. Sigortanız asgari ücretten fazla yatırılırsa bursunuz kesilir.

  6. Merhaba. Sigortalı çalıştığım işte maaşım asgari ücreti geçerse KYK bursum krediye mi döner?

  7. Deniz merhaba. Tam zamanlı işte çalışıp sigortanız asgari ücret ve üzerinde yatarsa bursunuz kesilir. KYK burs yönetmeliği böyle diyor.

  8. Yaz döneminde full time sigortalı bir işte çalışırsam bursum kesilir mi?

  9. Funda hanım merhaba. Asgari ücreti aşacak şekilde sigortanız yatarsa bursunuz kesilir. Başka bir şartı yok.

  10. İşkur’a kayıt yaptırarak, İşkur bünyesinde çalışırsam bursum kesilir mi?

  11. Merve hanım merhaba. Part-time sigortalı çalışmanız bursunuzu kesmez.

  12. Merhaba part-time bir işte çalışıyorum ve işyeri part time sigortamı ödüyor kyk bursum kesilir mi?

  13. Yurtta kalırken part-time bir işte çalışabilirsiniz bir sorun teşkil etmez.

  14. Merhaba, sigortalı bir işte çalışmanız burs için engel değil, ancak ÖSYM burs verirken maddi durumu iyi olmayan ve çalışmayan kişilere öncelik verecektir.

  15. Şu an bir iş teklifi aldım ve henüz kyk başvuruları da başlamadı. Benim sorum şu: eğer işte çalışıyorken kyk ya başvurursam burs ve yurt çıkar mı? Zira ailemin maddi durumu o kadar da iyi değil. Babam da sigortasız işte çalışıyor.

  16. 2015 yılı sonu itibariyle yayımlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetmeliğinde burs verilmeyecek kişiler başlığındaki “asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler” ibaresi kaldırıldı. Yani artık asgari ücret düzeyinde çalışan öğrencilerin bursları kesilmeyecektir. Asgari ücretten fazla ücret alınması bursunuzu kesebilir.

  17. Hocam 2 ay gibi bir süre calisicam ama maaş asgari ücret ten fazla (1800) o zaman burs kesilir mi

  18. Buse hanım merhaba, sigortalı bir işte çalışan öğrencinin KYK yurdundan atılması gibi bir durum söz konusu değildir.

  19. Peki KYK yurdun da kalan biri sigortalı bir işte çalışırsa yurttan atılma gibi bir durum gerçekleşir mı ?

  20. Yaş, burs ve kredi için bir kriter değil. Burs veya kredi alıyorsanız derslerinizden başarısız olmamanız durumunda hiçbir şekilde bursunuz kesilmez.

  21. kyk dan burs alan bir öğrenci bunı kaçyaşına kadar alabiliyor,yani belirli bir ya sınırı varmı,örneğin 25 yaşında başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmış birinin bursu yaşından dolayı kesilirmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu