Haberler

PKK’nın Gölgesinde Üniversite Okumak

Üniversite öğrencilerini sınav duyurulardan haberdar etmek ve kampüslerden haberler eklemek amacıyla açılan sitemizde haberlerin büyük çoğunluğu üniversitelerde bulunan terör yapılanmaları ve kavgalar oldu. Üniversite başarılarımızı konu alan boy boy afişler yapıp sitemize eklemeyi isterdim fakat günümüz şartlarında üniversitelere dair farklı haber yapmak mümkün değil.

Özellikle demokratik açılım süreci sonrasında başta Ankara, İstanbul ve Ege Üniversitesi olmak üzere bir çok üniversitede PKK kendine hakimiyet alanı yarattı. Dumlupınar Üniversitesi’nde Hasan Şimşek’in; Ege Üniversitesi’nde de Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK’lı öğrencilerce katledilmesinin ardından yine bazı üniversitelerde vatansever öğrencilere saldırılar yapılmıştır. Özellikle Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde ülkücü öğrencilerin fotoğrafları duvarlara asılmış ve resimlerin altına “sizleri öldüreceğiz, hesap vereceksiniz” tarzında yazılar yazılmıştır.

marmara üniversitesi pkk

Üniversitelerde kol gezen PKK terörünü görmezden gelen rektör,dekan ve asayiş birimleri üniversiteleri PKK’nın kucağına itmiştir. Fırat Çakıroğlu’nun Ege Üniversitesi’nde katledilmesinin ardından rektör, dekan ve emniyet yetkililerinin görevden alınmayışıysa üniversitelerdeki PKK yapılanmasına göz yummaktadır.

Bugün ülkemizde idari koltuklarda oturan birçok milletvekili, müdür, uzman ve müfettişin yetiştiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, nam-ı diğer Mülkiye’de nevruzu kutlama bahanesiyle PKK’lılar gösteri yapmışlardır.

cebeci kampüsü nevruz

mülkiyede pkk

Nevruz bahanesiyle terörist başı Öcalan’ın posterleri asılmış ve okula girmek isteyen ülkücü öğrenciler linç edilmeye çalışılmıştır. Üniversite yönetiminin ve emniyet yetkililerinin meclise, bakanlıklara 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan bu eyleme göz yummalarıysa ülke eğitimini uçuruma sürüklemektedir. Eğitimden bahsedilemeyen iletişim ve siyasal bilgiler fakültelerinin bulunduğu Cebeci Kampüsü PKK’nın denetimine bırakılmıştır.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu