Haberler

POMEM Sınav Süreci

POMEM Sınav Süreci

Polis Merkez Eğitim Merkezi (POMEM), Emniyet Teşkilatı’nın personel ihtiyacı için her yıl belirlenen sayıda bir öğrenci alımı yapıyor. Bu alımlar esnasında belli bir yönetmelik çerçevesinde hareket edildiğini söylemek mümkün.

Adaylar, bir sonraki basamağa geçebilmek için KPSS’den, her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen puan türü dahilinde bir taban puana sahip olmak durumundadır. Alım öncesinde yapılan duyurularda belirlenen taban puan da adaylara duyurulmaktadır. Son yıllarda yapılan duyurular göz önüne alındığında bu seviyenin genellikle 60 puan olduğunu söyleyebiliriz. KPSS P3 puan türünde belirlenen taban puan KPSS’de Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının yapılması ile hesaplanabilmektedir.

POMEM adayları KPSS P3 puan türünden yeterli puana sahip olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden duyurulacak olan öğrenci alımı ile ilgili açıklamayı beklemelidir. Açıklamanın tarihi önceden net olarak belirlenmekte ve duyurulmaktadır. Bu sayede adaylar süreci daha sağlıklı bir şekilde takip edebiliyorlar. Adaylar, duyuru içerisinde belirlenen kriterlere uyum sağladıkları takdirde istenen evraklar ile birlikte bulundukları ilin İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurabilirler. Ayrıca bazı şehirlerde Polis Okulları da başvuru alabilmektedir. Bu ayrıntıyı bulunduğunuz ilin Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak öğrenebilmeniz mümkün.

Başvurusunu gerçekleştiren adaylar belirtilen tarihte Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden mülakata hangi tarihte ve nerede gireceklerini öğrenecekler. Mülakat süreci şu aşamalardan oluşuyor:

Kişilik Testi: POMEM bünyesinde ilk defa 2012 yılında uygulandı. Genellikle 100-150 sorudan oluşan bu test için adaylara 20-30 dakika aralığında bir süre veriliyor. Bu test ile adayın sahip olduğu kişiliği ölçmek amaçlanıyor.

Ön Sağlık Testi: Ön sağlık testi olarak belirlenen sağlık kriterlerinin adaylara olan uygunluğu ölçülüyor.

Sözlü Mülakat: Ön sağlık testi aşamasını geçen adaylar sözlü mülakat için hak kazanmış olurlar. Adaylar, kendilerine verilen kartlar arasından seçtikleri konu dahilinde kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırırlar. Mülakat esnasında adaylar; konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, kendine güven duyma ve sözlü ifade becerisi şeklinde 4 farklı kritere tabi tutulurlar.

Spor Parkur Testi: Diğer adıyla fiziki yeterlilik testi olan bu aşama, her aday için belli kriterler çerçevesinde hazırlanmış durumda. Standart bir parkur ile gerçekleştirilen bu test ile adayların fiziki yeterlilikleri ölçülüyor.

Mülakat sürecinde 4 farklı aşama uygulanarak elemeler gerçekleştirilecek. Elenen bireylerin ardından geriye kalan adaylar genel ülke sıralamasına göre belirli bir listelenmeye tabi tutulacaklar. Listenin en başından başlanarak belirlenen sayı adedince asil ve yedek aday alınacak. Süreç Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden takip edilebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu