Haberler

Staj İçin Bilmeniz Gerekenler

Yeni mezun ya da son sınıf öğrencisiyseniz staj olanaklarını mutlaka takip etmelisiniz. Staj kariyer hedeflerinin belirlenmesinde ve iş tecrübesi kazanma da size fazlaca yardım edecek bir alandır. Belki de size iş imkânı sunacaktır. Eğer daha önce herhangi bir işte çalışmadıysanız staj yapmak size tecrübe kazandırır. İş başvurusuna gittiğiniz zaman özgeçmişinizin boş olmaması sizin için artıdır. Daha önce hiçbir işte çalışmamış birini tercih etmek yerine staj yapmış birini tercih ederler. Staj yaptığını alan aynı zaman da sizin gelecekte mesleğinizi tanımanıza ve yolun başındayken seçim yapmanıza yardımcı olur. Alan da bulunduğunuz da o işi yapıp yapmak istemediğinize karar verirsiniz.

Staj size çalışmak istediğiniz alan da çevre edinmenizi sağlar. Hangi alan da ya da sektör de olduğu fark etmeksizin yeni insanlarla tanışmanın size katkısı olur. İlerde size yeni bir kapı açılmasına yardımcı olur. Ayrıca referans kazanmanızı sağlar. Çalışma alanı ve bölüm fark etmeksizin okul da öğrendiğiniz teorik bilgileri pratiğe dökebilmenizi sağlar. Staj yapmak aynı zaman da özgüveninizi arttırır. İş görüşmesine boş bir cv ile gitmektense sağlam bir cv ile gitmek size görüşme sırasında kendinizi daha rahat daha anlaşılır ifade etmenizi sağlar. Mülakat sırasında ‘yapabilirim’ demek yerine ‘yaptım’ diyebilirsiniz. Staj yeri bulmak için ilgili üniversitenin kariyer planlama bölümünden yardım alabilirsiniz.  Bunun yanı sıra kendi kendinize staj yapabileceğiniz yerleri arayı bulabilirsiniz. İnternet üzerinden stajyerlik ilanı veren birçok firmaya ulaşabilirsiniz.

Staj sürenizde unutmayın ki ne kadar çok bilgi edinirseniz o kadar kardasınız demektir. Soru sormaktan asla çekinmeyin, bulunduğunuz ofise uyum sağlayın. Klasik olarak; “bana yaptığınız işleri anlatır mısınız demek yerine işin içine girerek soru sormaya çalışın. Bir işi yaparken detayına odaklanın. Burada önemli olan nedir diye sorun. Kıyafet konusunda her şirketin kendine göre kuralları, adetleri vardır onlara uyun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu