Haberler

Uludağ Üniversitesi Kayıtta Sık Sorulan Sorular

Uludağ Üniversitesini kazandım şimdi ne yapmalıyım?
1. Öncelikle, www.uludag.edu.tr ana sayfasında duyurular bölümünde yayınlanan “Kayıtlarla İlgili Bilgiler” linkini kullanarak Öğrenci Kayıt Kılavuzuna ulaşabilirsiniz. Bu kılavuzu dikkatlice inceleyerek; kayıt yeri, kayıt tarihleri ve kesin kayıt için gerekli belgelerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Kesin Kayıt işlemleri 28 Temmuz-05 Ağustos 2015 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılabilecektir. Kesin kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden yapan öğrencilerin gerekli belge/dekontu (ikinci öğretim öğrencileri) 28 Eylül-02 Ekim 2015 tarihleri arasında KAYIT BÜROLARINA MUTLAKA teslim etmeleri gerekmektedir.

Kesin kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden yapamayan öğrencilerin kayıt işlemleri ise Sayfa 6-7’de belirtilen tarihlerde 09.00 -17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Öğrencilerin KESİN KAYIT işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli belge/dekontu (ikinci öğretim öğrencileri) kazandıkları fakülte veya yüksekokulda açılan KAYIT BÜROLARINA MUTLAKA teslim etmeleri gerekmektedir.

2015 – 2016 Eğitim – Öğretim Yılı hangi tarihte başlayacak?
Üniversitemiz 28 Eylül 2015 tarihinde eğitim – öğretime başlayacaktır.

Kayıt tarihlerini kaçırırsam ne olur?
Belirtilen tarihlerde kayıt yatırmadığınız takdirde, üniversitemizden kayıtla ilgili hiç bir hak talep edemezsiniz.

Üniversitenize kayıt hakkı kazandım ancak ortaöğretim kurumundan mezun olamadım ne yapmalıyım?
Üniversitemize kayıt hakkı kazanıp ortaöğretim kurumundan mezun olamayan öğrenciler durumlarını belgelemeleri kaydıyla kayıt hakkı kazandıkları programlara 06 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilirler. (Özel Yetenek Sınavı ile kayıt hakkı kazanan öğrenciler dahil)

Öğrenci numaramı bilmiyorum, nereden öğrenebilirim?
http://www.uludag.edu.tr adresinde yer alan Öğrenci Numaraları Sorgu Ekranındaki alana; TC Kimlik Numaranızı girerek, öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

Öğrenim Ücreti (Katkı Payı) miktarında fakülte, yüksekokul veya bölümlere göre farklılıklar var mıdır?
Fakülte, Yüksekokul (YO), Meslek Yüksekokulu (MYO) bölüm/programlarına ve öğretim türüne göre öğrenim ücreti farklıdır. Öğrenim ücreti Bakanlar Kurulunca belirlenmektedir

Öğrenim Ücreti ödemesi ne kadar, hangi bankaya ve hangi tarihte yatıracağım?
Kayıt yaptıracağınız bölüm/program için 2015–2016 öğretim yılında ödenmesi gereken ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARLARI www.uludag.edu.tr adresinde ilan edilecektir. Öğrenim Ücretlerini 28 Temmuz-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında HALK BANKASI ŞUBELERİNE yatırabilirsiniz. UYARI: Öğrenim Ücreti Dekontunuzun Kayıt Dosyanızda yer alması gerekmektedir. Birinci Öğretim Programlarını kazananlar Öğrenim ücreti/katkı payı yatırmayacaklardır.

Öğrenim Ücretini (Katkı Payı) bankada adım gözükmediği için yatıramıyorum, ne yapmalıyım?
İşleminizin Kurumsal Tahsilat Ekranından yapılacağı konusunda banka şubesi görevlisine bilgi veriniz. Kurumsal Tahsilat Ekranından öğrenci numaranız girildiğinde öğrenim ücreti bedeli ekrana yansıyacaktır

İnternet üzerinden, HAVALE veya EFT yolu ile yatıracağım öğrenim ücreti kabul oluyor mu?
Bu yolla yapacağınız ödemeler kesinlikle üniversitemiz hesaplarına yansımamaktadır. Bu yüzden yatıracağınız öğrenim ücretini Halk Bankası Şubelerinin kurumsal tahsilat ekranından alınması gerekmektedir.

Öğrenim Ücretini (Katkı Payı) yatırdığım halde, sistem açılmıyor ne yapmalıyım?
Öğrenci Bilgi Danışma hatlarını arayınız ve yardım alarak dekontunuzun sisteme işlenmesini sağlayınız.

Kayıt dondurursam öğrenim ücreti/katkı payı yatırmak zorunda mıyım?
İlk defa kayıt yaptıran öğrenci, ilk yıl için kaydını dondursa bile öğrenim ücreti 1.taksidini ödemek zorundadır ve bu miktar geri ödenmez.

Öğrenci Dosyasını ne zaman, nereden alacaksınız?
Öğrenci Dosyanızı belirtilen tarih ve mesai saatleri içerisinde kazanmış olduğunuz Fakülte/Yüksekokul Kayıt Bürolarından alabilirsiniz.

Kesin kayıt için gerekli belgeler nelerdir?
1- Diploma Aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi
2- Fotoğraf ( 6 adet)
3- Katkı payı/Öğrenim ücreti Dekontu (İkinci Öğretim Öğrencileri)
4- Askerlik Durum Belgesi
5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet)
6- ÖSYM Sonuç Belgesi (www.osym.gov.tr adresinden alınan çıktı)

Lise diplomamı kaybettim kaydım yapılır mı?
Lise diplomanızı kaybettiğinize ilişkin ilgili ortaöğretim kurumundan almış olduğunuz resmi belge ile kaydınız yapılabilecektir.

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı nedir, herkes için geçerli midir?
Yabancı Dil Muafiyet Sınavı; Zorunlu Yabancı Dil sınavlarından Muaf Olmak ve Seviye Belirlemek İçin Yapılan Sınavdır. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Yabancı Dil Seviye Tespit ve Muafiyet Sınav Programı burada yer almaktadır. Tercihiniz ile ilgili daha sonra değişiklik talebi dikkate alınmayacaktır.

İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfına nasıl başvurabilirim?
İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfına devam etmek isteyen/istemeyen öğrencilerin beyanlarını KAYIT BÜROLARINA MUTLAKA bildirmeleri gerekmektedir.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu