Haberler

Üniversite Öğrencilerine Terörle Mücadele Baskını

Son bir aydır Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’nde tırmanan gerginlikler sonrasında her iki üniversite de olayların yatışması için tatil edilmişti.

Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’nde Neler Olmuştu?

Nevruz bahanesiyle Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi kampüslerinde terör örgütü PKK’yı simgeleyen bayraklar asılmıştı. Hatta nevruzda halay çeken gruplar PKK’nın Dağlıca baskınında askerlerimizi nasıl şehit ettiklerini anlatan bir türkü de söylemişlerdi. Tüm bu olayların üzerine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ülkücü ve ulusalcı olarak fişlenen 70 kadar öğrencinin okula geldikleri anda müdahale edileceği söylentileri yayıldı. Söylentilerin hemen ertesinde SBF kantininde TGB üyesi olduğu söylenen bir öğrenci terör örgütü sempatizanı öğrencilerce darp edildi.

Ülkücü öğrenciler geçen yıl çıkan olaylardan sonra sınavlara Tandoğan Kampüsü’nde girmişti. İşte tüm bu olayların üzerine bugün Ankara’da terörle şube müdürlüğüne bağlı polisler, Cebeci Kampüsünde okuyan ve olaylarla bağlantısı olan öğrencilerin evlerine eş zamanlı operasyon yaptı.

Sabaha karşı yapılan operasyonda Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde 6 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmı Terörle Mücadele Şubesine götürülürken bir kısmı da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına götürüldü.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu