Haberler

Work And Travel Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu konumuzda sizlere son zamanların en popüler dil geliştirme ve gezme yöntemi olan Work And Travel programı hakkında detaylı bilgiler aktaracağız ve merak ettiğiniz sorulara yanıtlar vereceğiz.

Work And Travel Nedir?

Dil seviyesini geliştirmek amacıyla ajanslar aracılığıyla yapılan, yurtdışında hem çalışıp hem de gezerek dil öğrenmesini sağlayan bir programdır. Belirli bir ücret karşılığında yapılan bu programda kişi çalışırken halk ile iletişime geçebilmekte ve diyalog kurarak dil seviyesini yükseltmesi beklenmektedir. Bunlara ek olarak kişi çalıştığı kurumda elde ettiği gelir ile gezebilmesi sağlanmaktadır.

Work And Travel Hangi Ülkelerde Uygulanmaktadır?

Şu an için work and travel programı sadece Amerika eyaletlerinde, Türkiye’de bulunan ajanslar aracılığıyla uygulanmaktadır.

Work And Travel Yapmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Bu programı uygulamak için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bunlar;

  1. 18 – 26 yaş aralığında olmak.
  2. Örgün eğitim veren bir bölümde üniversite öğrencisi olmak.
  3. En az indermediate seviyede İngilizce bilmek.
  4. Vize ve başvuru işlemleri için herhangi bir engel taşımamak.
  5. İş ve iş yerleri için çalışmaya elverişli olmak.

Work And Travel Ne Kadar?

Work and travel programına katılmak için ajansların istediği ücretler değişiklik gösterebilmektedir. Ancak günümüz şartlarında 1750$ ile 3000$ arasın değişen fiyat tarifleri içerisinde ajanslar aracılığıyla bu programı yapabilmek mümkündür.

Work And Travel Giderleri Nelerdir?

Work and travel programı için ajanslara başvurulması gerekmektedir Ajansların ise talep ettikleri ücretler sağladığı avantajlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genel olarak work and travel programında giderler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Vize ve pasaport işlemleri (Yaklaşık 160$)
  • Uçak bileti masraflar (En az 500$) – Bu biletler genellikle ajans tarafından tespit edilmektedir. Fakat alımı siz gerçekleştireceksiniz.
  • Ev kirası ( Ev veya konaklanacak yurt imkanı ajans tarafından size sağlanmaktadır. Ancak ücretleri tarafınızdan ödenecektir.
  • Giyim/Yeme-içme/Yol Parası
  • Gezi harcamaları

Bu harcamaların büyük bir kısmı için size ayarlanan işten elde edeceğiniz kazanç yeterli olacaktır. Bu yüzden de sadece bize işlemleri, uçak masrafları ve ilk süreç için cebinizden harcayacağınız meblağları bulundurarak programa başvurmanız gerekmektedir.

Work And Travel Sistemi Nasıl İşliyor?

  1. Öğrenci okulunun tatile girdiği yaz sürecinde work and travel programı için işlem yapabilen yasal ajanslara başvurmalıdır.
  2. Başvurusu kabul edilen öğrenciler için ajans bünyesinde bir dil mülakat sınavı yapılacaktır. Dil yeterliliğini sağlayan kişiler için gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ajansa harç ücreti ödenecektir.
  3. Harç ücreti ödendikten sonra ajans kişi adına vize görüşmelerine başlayacaktır. Pasaport ve vize işlemleri halledildikten sonra kişinin gideceği ve döneceği tarihlere göre planlamalar başlayacaktır.
  4. Şirket tarafından belirlenmiş iş yerleri ve kontenjanları kişiye sunulacaktır. Kişi bu katalog içerisinde yer alan iş seçeneklerinden istediği kentteki işi ve mesai ücretlerini seçerek ajansa iletecektir.
  5. Akabinde uçak biletleri kesilecek ve kişiye konaklayacağı yerin bilgileri ve çalışma yerleri ajans tarafından verilecektir.
  6. Kişi belirtilen tarihlerde Amerika’ya giderek çalışmaya başlayacak, gelmeden 28 gün önce ise isteğe bağlı olarak işi bırakıp gezmeye başlayacaktır. Work and travel süreci 3 ila 4 ay kadar sürebilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu