Haberler

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

YKS 2018 yılı başvuruları 1-21 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. https://ais.osym.gov.tr adresine girdikten sonra sol sekmede yer alan SINAV BAŞVURULARI kısmından YKS başvurunuzu yapınız. Ardından https://odeme.osym.gov.tr/ adresine girerek YKS sınav ücretini kredi kartıyla ödeyebilirsiniz. Sınav ücretlerini en geç 22 Mart tarihine kadar ödeyebilirsiniz. Kafanıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınav ücreti 50’şer TL‘dir. Sınav başvuruları kaçıran öğrenciler 4 Nisan 2018 tarihinde geç başvuru yapabilir. Geç başvuru ücreti her sınav için 75 TL’dir.

Başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta MEB e-okul sisteminde eğitim bilgilerinizin bulunmasıdır. Eğitim bilgileriniz MEB e-okul sisteminde kayıtlı değilse YKS ve TYT başvurunuzu ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerinin birinden yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise ÖSYM sitesinde bulunan fotoğrafınızın güncel olması. Fotoğrafınız güncel ise ais.osym.gov.tr sitesinden başvurunuzu yapabilirsiniz; güncel değilse fotoğrafınızı güncellemek için ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerinden birine giderek fotoğrafınızı güncelleyip başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için gerekli olan fotoğrafınız 50 ay sonra güncelliğini yitirmektedir.

ÖSYM şifresini unuttum YKS’ye nasıl başvuru yapabilirim?

Endişelenmenize gerek yok. Ais şifrenizi unuttuysanız ÖSYM merkezlerinden birine giderek (liseler) başvuru yapabilirsiniz.

YKS Aday Başvuru Formu

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu