Haberler

YKS Geometri Konu Anlatımı ve Soru Bankası Kaynak Önerileri

Üniversite sınavı öğrencilerin hayallerine koşan yeni bir yolu olduğu için öğrenciler bu konuda oldukça hassastır. Aile, arkadaşlar ve sınav sisteminin baskısı öğrencilerin çalışma programlarını aksatıyor. Örneğin, aileler öğrencilerin üzerinde aşırı bir baskı kurduğu zaman öğrenciler hangi derse, nasıl ve ne şekilde çalışacağı konusunda sorunlar yaşıyor.

Üniversite sınav sisteminin değişmesinin ardından öğrenciler hangi kaynaklara çalışacağı konusunda kararsız kalıyor. Sınav sistemi değişmesine rağmen müfredat değişmediği için TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) ve YKS (Yüksek Öğretim Kurul Sınavı) için aynı kaynaklara çalışabilirsiniz.

YKS Geometri Konu Anlatımı ve Soru Bankası Kaynak Önerileri

YKS Geometri Konu Anlatımlı Kaynak Önerisi

  • Antrenmanlarla Geometri 1 ve 2 Kitapları

Üçgenin iç açılarının toplamı konusunda emin olamayan öğrencilerin kesinlikle bu kitapla başlaması gerekir. Geometri dersinin temellerini öğrenmek ve pekiştirmek için bu kitap oldukça idealdir. Geometrik 1 kitabında iç açıları, üçgenlerin özellikleri vb. şeyleri öğrendikten sonra Geometri 2 kitabında daha farklı ve nitelikli konular ile karşılaşıyorsunuz.

  • Palme Yayınları YKS Geometri Konu Anlatımı

Palme yayınları birçok alanda öğrencilere faydalı olabilmek için farklı niteliklerde kitap çıkartmaya çalışıyor. Kaliteli, nitelikli, örnek sorular barındıran ve görselleri ile dizayn edilmiş kaliteli bir kitaptır. Sınava kadar eksiksiz bir çalışma için bu kitabı tercih edebilirsiniz.

  • Esen Yayınları YKS Geometri Konu Anlatımı

Geometri dersinde başarı seviyeniz orta derece ise bu kitap sayesinde daha fazla bilgi ve örnek soru ile karşılaşabilirsiniz. ÖSYM’nin hazırlamış olduğu sınav sorularına yönelik örnek soru ve kitap anlatımları hazırlayan yayınevi oldukça başarılıdır. Kitap içerisinde özgün ve kaliteli sorular bulunduğu için öğretmenlerin çok önerdiği bir kitaptır.

  • Delta Yayınları YKS Geometri Konu Anlatımı

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler bir alanda başarılı olabilmesi için bütün konularını ve örnek sorularına sık sık çalışması gerekir. Geometri dersinde çok fazla formül bulunduğu için özet içeren kitaplar satın almalısınız. Delta Yayınlarının kitapları hem özet niteliğinde hemde öğrencilerin daha iyi kavraması için püf noktalara değinmiştir.

  • Özdebir Yayınları YKS Geometri Konu Anlatımı

Geometri alanında daha sade, yalın ve kaliteli bilgilere ulaşabilmek için Özdebir konu anlatımlı kitabını tercih edebilirsiniz. Kitap, öğrencilerin bilgi ihtiyacını karşılamak için yalın ve sade bir dil kullanmıştır. Basit anlatım türü ile Geometri konularını daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

YKS Geometri Soru Bankası Kaynak Önerileri

  • Üç Dört Beş Yayınları Geometri Soru Bankası

Geometri dersine hazırladığınız süreç içerisinde günlük en az 25-40 soru çözülmesi gerekir. Öğretmenlerin hazırladığı ders programı içerisinde soru sayısına bu şekilde önem göstermesi gerekiyor. Kaliteli, nitelikli ve pekiştirme amacı ile soru çözmek isteyen öğrenciler bu yayını tercih edebilir. Yeni bir yayın olmasına rağmen öğrencilere göre dizayn edilmiş, nitelikli sorular barındırmaktadır.

  • Derece Yayınları Geometri Soru Bankası

Geometri dersinden başarılı olmak istemenize rağmen zor soruları gördüğünüz zaman morali bozulan öğrencilerin tercih etmesi gerekir. Soru bankası içerisinde hem orta dereceli sorular hemde kolay seviyeli sorular bulunmaktadır. Farklı soru türlerini aynı test içerisinde çözmeyi seven öğrencilerin değerlendirmesi isteriz.

  • Karekök Yayınları YKS Geometri Soru Bankası

Üniversite sınavında Geometri alanında karşılaştığı sorulara yabancı kalmak istemeyen öğrenciler Karekök yayınlarını en son çözmelidir. Geometri alanında bütün konuları öğrendikten sonra kesinlikle bu kitap içerisindeki soruları çözmeyi denemelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu