Haberler

YKS-TYT Konu Anlatımlı Kitap Önerisi

Üniversiteye giriş sınavlarının sistemi kısa süre önce değişti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) yerine TYT ile YKS sınavları yürürlüğe girdi. TYT ve YKS sınavları hakkında net bir bilgi aktarılmadığı için öğrenciler telaş içine girdi. TYT Nedir, TYT soruları, YKS nedir, YKS sınavında hangi konular sorulacak gibi sorulara cevap aranıyor.

TYT ve YKS sınavlarına yönelik uygun kaynaklar edinmelisiniz. ÖSYM’nin yeni sınav sisteminde karşınıza çıkabilecek yayınladığı soruları kesinlikle çözmelisiniz. YGS ve LYS denemeleri yerine yenilerini edinmelisiniz.

TYT sınavında herhangi bir konu değişikliği yapılmamasına rağmen YKS sınavı için bir takım değişiklikler söz konusudur.

YKS için En İyi Konu Anlatımlı Kitaplar Hangisidir?

Matematik Konu Anlatımlı

  • KAF Yayınları

Üniversiteye giriş için mezuna kalan öğrencilerin ilgisini çekecek bir kaynaktır. YKS ve TYT sınavlarına yönelik pek çok soru tipi bulunuyor. Kitap, bütün öğrencilere hitap edecek seviyededir.

  • Okyanus Yayınları

Matematik konusunda hiç temeliniz olmadığını düşünüyorsanız, kesinlikle Okyanus’un kaynaklarını edinmelisiniz. Konuları en temelinden öğrenip, sınavda çıkabilecek soruları rahatlıkla çözebilirsiniz.

  • Karekök Yayınları

Hedeflerini belirleyen, hedefi yüksek olan öğrencilerin çözmesi gereken kaynaktır. Matematiğe pratiği olanların tercih etmesi gerekir.

Geometri Konu Anlatımlı

  • Esen Yayınları

Esen yayınlarında geometrinin bütün lise konuları yer almaktadır. Esen yayınları ile geometri çalışan bütün öğrenciler kolaylıkla kavrayabilir ve sınavda problem yaşamayacaktır. Kitapların içerisinde yer alan soruların çözümü ise PDF halinde internet üzerinde yer alıyor.

Fizik Konu Anlatımlı

  • Okyanus Yayınları

Fizik ile arasındaki ilişki hoş olmayan, bir türlü sevemeyen öğrencilerin kesinlikle alması gereken kitaptır. Örnek sorular ve anlatım şekli ile fiziği sevmeye başlayabilirsiniz. Kitap içerisinde yer alan soruların çözümü ise internette bulunuyor.

  • Yayın Denizi Tek Fizik Soru Bankası

ÖSYM, son yıllarda sayısal sorular yerine yorum sorularına daha fazla ağırlık vermiştir. ÖSYM tarzına uygun sorular çözmek isteyen öğrenciler kesinlikle yayın denizi fizik soru bankası alması gerekir.

Kimya Konu Anlatımlı

  • Palme Yayınları

TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) sınav sürecinde sınavlara eksiksiz bir şekilde çalışabilirsiniz. Konu anlatım ve soru bankası açısından en iyi kaynaklardan birisidir. Lise yıllarınızda ve üniversiteye giriş sınavında kesinlikle kullanmanız gereken kaynaktır.

  • Delta Kimya Özet Kitabı

Soru çözümlerinde yapamadığınız, yanlış yaptığınız ve aklınıza gelmeyen bilgileri kısa süre içerisinde bulacağınız delta kimya özetidir. Palme’nin yanında kesinlikle edinilmesi gereken bir kaynaktır.

Biyoloji Konu Anlatımlı

  • Limit Yayınları El Kitabı

Üniversiteye yeni giriş sınav sisteminin her iki oturumunda kullanabileceğiniz kitaptır. TYT ve YKS sınavlarında, içerisinde bulunan bilgiler sayesinde kısa süre içerisinde öğreneceğiniz, akılda kalıcı ve boyutu küçük el kitabını satın almalısınız.

  • Palme Yayınları

Öğrenciyi hiç sıkmadan, görsellerle zenginleştirilen konuyu kavramaya yardımcı olan kitaptır. Soru bankası ve konu anlatımlı kitabı biyoloji için tercih edilebilir.

Coğrafya Konu Anlatımlı

  • Palme Yayınları Coğrafya Konu Özeti

Sözel derslere görsel ile renklendirilmiş kitaplar daha akılda kalıcı ve bilgileri öğrenmesi daha kolaydır. Coğrafya konularına hiç sıkılmadan çalışmak istiyorsanız palme yayınlarının konu özetine çalışmalısınız.

  • Esen Yayınları Coğrafya Konu Anlatımlı

Konu anlatımlı kitabı renklendirilmek yerine daha çok bilgiye ağırlık veren yayındır. Coğrafya’da not çıkartarak çalışmayı seven öğrenciler bu yayını tercih edebilir.

Tarih Konu Anlatımlı

TYT ve YKS sınavlarında Tarih için aslında konu anlatımlı kitaplara gerek duyacağınızı düşünmüyorum. İnternet üzerinde yayınlanan Tarih konu anlatımlı videoları izleyip, bol bol soru çözerseniz, başarılı olabilirsiniz.

  • Esen Yayınları Tarih Konu Anlatımlı

Temeli olmadığını ve illa kitaptan çalışmak istiyorum diyen öğrencilerin tercih etmesi gereken kitaptır. Esen Yayınlarının konu anlatımlı kitabı yanında soru bankasını da satın almalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu