Haberler

Yüksek Lisans Yapmak Size Ne Kazandırır?

Yüksek Lisans Yapmak Size Ne Kazandırır?

Yüksek lisans yapmak ne kazandırır sorusunun yanıtını vermeden önce isterseniz yüksek lisans ne demektir bu konuya bir bakalım. Yüksek lisans eğitim sürecinin sona erdirilmesinin ardından bu eğitime devam etmek için başvurulan yöntemdir.  Yüksek lisans iki başlık altında gösterilir tezli yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans.  Halk arasında yüksek lisans master şeklinde de bilinmektedir. Yüksek lisans yapabilmek için şartlar vardır ALES sınavına girip başarı elde etmekte bu şartlardan bir tanesidir.

Evet yüksek lisansın tanımını yukarıda kısaca belirttik sorumuzun yanıtına gelecek olursak insanın eğitim hayatının hiçbir şekilde bitmemesi gerekiyor çünkü bu kendini geliştirmede ve öğrenmede en büyük etken olduğu gibi bir de işinde daha kariyer sahibi olma noktasında önemlidir. Yüksek lisansı bitirmeniz durumunda akademik hayatınızı daha da sürdürebilir ve akademisyen olarak görev alabilirsiniz bugün birçok üniversitede bu ünvanla görev alan öğretici vardır. İşin diğer tarafında ise özel sektör vardır özel sektörde de yüksek lisans mezunu olmak size belli bölümlerde daha fazla kapı açacak ve kariyerinizde daha hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Yüksek Lisansta Hangi Alanlar İyi Kazandırır?

Bu soruyla ilgili olarak ingilterede bir araştırma yapılmış ve yüksek lisans mezunu 24 bin kişinin iş hayatı ve almış oldukları maaşları incelenmiş bu araştırmanın sonucuna göre ise % 45’ lik bir oranla felsefe grubu listenin başında yer alırken % 34’lük kısımda ise eğitim mezunları takip etmiş.

Yani aslına bakarsanız burada her bölümde yüksek lisans yapmak değil önemli olan geçerli alanlarda yüksek lisans yapmaktır. Aksi takdir de bugün etrafınıza baktığınız zaman üniversite mezunu ve yüksek lisans mezunu oldukları halde halen geçerli bir iş bulamamış ya da hak ettikleri kariyeri yakalayamamış bir çok kişiyi rahatlıkla görebilirsiniz.

Sonuç olarak tamamlayacak olursak bugün dünya olsun Türkiye olsun eğitimin önemi kesinlikle tartışılamaz ancak yalnızca da yüksek lisans mezunu olmanın insana yetmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu