Liste

Yalnızca ÖSYM Sınavlarına Girenlerin Bileceği 9 Durum

ÖSYM Sınavlarına Girenlerin Bileceği 9 Durum

Başlık sizi aldatmasın. KPSS Lisans, KPSS Önlisans, KPSS Ortaöğretim, YGS, LYS, AÖF, YDS, ALES, Kurum Sınavları … derken her sene 5-6 milyon civarında kişi ÖSYM sınavlarına girmektedir. 2010 yılındaki kopya skandallarında sınavlara ses cihazı, kulaklık, kamera vb. cihazlar sokan kopyacıların bedeliniyse sınava giren masum öğrenciler ödemektedir. Tokadan kemere, cüzdandan anahtara kadar birçok şeyin yasaklandığı ÖSYM sınavlarında özellikle sınava tek giden adaylar fena halde zorluk çekiyor.
Mizahi bir dille ÖSYM’nin güvenlik politikalarını maddeler halinde özetledik. Buyrun efendim…

1. Yassak hemşerim bozuk parayla sınava gelinmeyeceğini bilmiyor musun?
bozuk-para
Vallahi dilenciler cuma namazında hangi camiinin kalabalık olduğunu tartışmak yerine ÖSYM’nin sınav takvimine baksalar senelik karlarını minumum %200 falan arttırırlar. ÖSYM sınav takvimine göre bu yıl 31 sınav yapılacak. Bu sınavlara AÖF’ü de kattığın zaman dilenci için muazzam bir sayıya ulaşılıyor. Üstelik cuma gününe denk gelen bir sınav da yok. Hem öğrenciler de rahat etmiş olur. Acaba parayı gömsem mi yoksa saklasam mı derdi de olmaz.

2. Memur bey otobüs kartıyla sınava girebilir miyim? 
sinav-otobus-karti
Bu da mı yasak dedirten yasak. İki seçenek var ya 5 TL’ye emanetçiye bırakacaksın ya da taksiyle gidip taksiyle geri döneceksin.

3. Üstünde metal eşya olanlar çıkarsın.
Kemer

Sınavda görevli polislerin de şüpheye düştüğü kemer meselesi. Farklı girilen ÖSYM sınavlarından birine kemerle girip diğerine kemerle girememek. Sanki dövüş alanına giriyoruz. Adaletli bir kavga olması için yalnızca kalem kullanacaksınız kemer yasak.

4. Saatin yasak olması


APP Watch yasak olsun da güzelim casioyu niye yasaklıyorsun be kardeşim? Bu sorunun cevabını yalnızca KPSS’de bazı puan türleri hesaplansın diye YDS’ye giren İİBF ve SBF’li kardeşim bilir. Ha bir de KPSS A Grubunun öğleden sonraki sınavına girenler bilir. 30 dakikada biten sınavda 150 dakika beklemek ve dışarı çıkamamak. Yan sırada oturan öğrenci arkadaşımla casio saatle penaltı gol oynardık ne güzel. 99. salise penaltı, 00 gol kaybeden yemek ısmarlar.

5. Tokayla kopya çekebilen varsa zaten sınavı kazanmayı haketmişsindir.
toka
Neyse ki metal olmayan tokalar serbestmiş aklınızda bulunsuz.

6.Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.


Senin ilk olacak galiba. Düzgün kopartamamışsın baksana elin yapış yapış.

7. Sınava arabayla gelmek
araba anahtarı
O da arabayla gelmesin demeyin. ÖSYM elinden gelse şehir dışındaki bir okula verecek. Ne metro var ne otobüs taksi 50 lira yazar. Memur bey şuraya bırakıyorum göz kulak olun demekten başka bir çareniz daha var aslında. O da alt maddemizde.

8. EMANET ALINIR
emanetci
2011 yılında literatürümüze girmiş sözcük. Yüzümüzdeki tebessümün tek sebebi. Tek poşete cüzdan, telefon, anahtar ve bozuk paramızı sığdırabilen güzel adam. Simit, çay ve su da satar. CD kalemiyle poşetin üstüne yazdığı numarayı unutma telkininde bulunduktan sonra muhitine göre 3 veya 5 TL alır sizden.

9. Sınavda Uyumak


Anasayadaki “ara seçim” kavramını akıllara getiren uygulama.
Ara seçim: Genel seçimler yapıldıktan sonra 30 ay geçmeden ara seçime gidilemez. Ancak, bir ilin veya seçim çevesinin TBMM’de üyesi kalmaması halinde boşalmayı takip eden 90 günden sonraki ilk Pazar günü o seçim çevresinde ara seçime gidilir. TBMM üyeliklerinde boşalma olması halinde ara seçime gidilir. Boşalan üyeliklerin sayısı üye tam sayısının % 5’ını bulduğunda ara seçime 3 ay içinde gidilir. Genel secime 1 yıl kala ara seçime gidilemez.
120 dakikalık sınavda ilk yarım saat çıkılamaz. Ayrıca sınava 75 dakika kala da çıkış yasaktır. 

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu