Sınavlar

Öğretmen Adayları KPSS’ye Nasıl Hazırlanmalıdır?

Öğretmen Adayları KPSS’ye Nasıl Hazırlanmalıdır?

Öğretmen adaylarının hayatından büyük bir rol oynayan ve öğretmenlik için geçerli olan KPSS P121 puanının %30’luk kısmını oluşturan KPSS sınavı, aynı zamanda birçok memurluk görevi içinde alternatif sağlayan bir kısımdır. Bu konumuzda %30’luk dilimde başarıya ulaşabilmek için öğretmenlerimizin bu kısma nasıl çalışması gerektiğinden ve KPSS sınavından nasıl yüksek bir puan alabileceğinden bahsedeceğiz.

1) KPSS sınavına çalışan öğretmen adayı öncelikle eksiklerini belirlemelidir. Örneğin sözel bir alanın öğretmeni iseyse sayısal ağırlıklı çalışma programı hazırlamalı, sayısal bir alanının öğretmeni ise sözel ağırlıklı bir çalışma programı hazırlamalıdır. Kendi alanına kısıtlı bir zaman ayırıp diğer alanlara daha fazla ağırlık verilmelidir. Çünkü öğretmen adaylarının gireceği ÖABT ve Eğitim bilimleri gibi iki önemli sınav daha mevcuttur.

2) Programlı çalışmak oldukça önemlidir. Programlarınızda genellikle konu bazlı çalışma yapmalı ve sözel ağırlıklı çalışılıyor ise her dersten günlük minimum 2 konu, sayısal ağırlıkta çalışılıyorsa matematik kısmında minimum günlük 2 konu ve diğer sözel derslerden 1’er konu olarak çalışılmalıdır.

3) Gününüzün tamamını KPSS derslerine ayırmamalı, alan ve eğitim bilimleri gibi sınavları da programına yerleştirmelisiniz. Fakat ilk süreçte ağırlığı KPSS derslerine verin.

4) İlk süreçte gelişiminizi görebilmek adına haftalık deneme yapın. Çalıştığınız konularda hatalar yapıyorsanız, bilgileriniz tazeyken yeniden bir kontrol yapın. Konusunu çalışmadığınız halde yanlış yaptığınız konuları denemeniz üzerinden çözümünü mutlaka kontrol edin ve nasıl çözüldüğünün öğrenin. Bu işlemleri yapmak size konu çalışmadan netlerinizin yükselmesini sağlayacaktır.

5) Konuların büyük bir kısmına hakim olduğunuz zaman deneme sayısını 2 günde 1 taneye düşürmeli ve daha da seri olabilmek için çaba göstermelisiniz. Denemenizde yapamadığınız ya da mantığını bilmediğiniz hiçbir soru kalmamalı. Bu yüzden de yapamadıklarınızı dershaneye gidiyorsanız dershane hocalarına, yoksa bir biline mutlaka danışmalısınız.

6) Geçmiş KPSS çıkmış sorularını edinmeli ve kaliteli yayınların denemelerini alarak çözmeli, eksiklerinize göre konu tekrarı yapmalısınız.

7) Belirli bir süre sonunda eğitim bilimleri ve ÖABT sınavına ağırlık vereceğiniz için bu çalıştıklarınızı unutmamak adına günlük belirli sayıda soru çözümü yapmalısınız. İnternetten genel değerlendirme testleri elde edebilir yada günlük bir deneme ile bilgilerinizi taze tutabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu