Ekonomi

Bitcoin Nasıl Alınır?

Kripto paraların öncüsü olan Bitcoin (฿) 3 Ocak 2009 yılında piyasaya adım attığında 100 $’lık yatırım yapan birisinin şu an 50 milyon $’ı aşkın bir serveti olacaktı. Aradan geçen 9 yıllık süreçte inişli-çıkışlı bir grafik izlese de her düştüğü yerden daha kuvvetli bir sıçrama yaparak yeni rekorlar kırdı ve değeri 2017 yılı sonunda 20.000$’a kadar ulaştı.

Bu arada piyasaya Ethereum, Ripple ile birlikte yüzlerce kripto para dahil oldu. Amiyane tabirle ipini koparan kripto para yaratmaya çalıştı. Şu an dünya piyasalarında işlem gören binin üzerinde kripto para var. Her birinin işlevi farklı. Kimi daha hızlı para gönderimi sağlarken kimi kripto para ücretsiz para gönderimi sunuyor. Oyundan tutun da bankacılık sistemine kadar dünyanın her alanına yeni bir soluk getiren Bitcoin 2017 sonundan 2018 ağustosuna kadar yaklaşık 3 kat değer kaybetti.

Bitcoin 2018’de neden değer kaybetti?

Birçok nedeni var elbet ancak gözlemlediğim kadarıyla ฿’in değer kaybetmesine neden olan 4 büyük etken var.
1- BTC’nin bir anda aşırı değerlenmesiyle yatırımcıların kar elde etmek için satış yapması
2- Dünya çaplı kripto para borsalarındaki hack olayları
3- Kontrolü güç bir para olduğu için ülkelerin yaptırım uygulama kararlarıyla ilgili çıkan haberler
4- Bana göre en güçlü neden Trump’ın başkan seçilmesiyle birlikte dönüşüme girerek Amerikan Dolarının değerini arttırma çalışması yapması ve ABD’nin bunu başarması. Spekülasyonların artması sebebiyle güçlü yatırımcılar ellerindeki BTC’leri bozdurarak $ aldı. 2018 yılbaşından beri de dolardaki aşırı artış yatırımcıları yeni arayışa iterken kripto para yatırımı yeniden canlanma dönemine girdi.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Ülkemizde Bitcoin alabilmek için birkaç site mevcut. Bu siteleri araştırırken geçmiş haberlerine göz atın. Saldırı sonucu yatırımcılarını zora sokan, şirket adı belli olmayan, destek hattı zayıf olan sitelerden uzak durun. Bu noktada Bitlo sizlere güvenilir bir şekilde Bitcoin, Ethereum ve Ripple alabilme imkanı sağlayan, bu imkanı sağlarken de hızlı destek sunan güvenilir Türk Bitcoin borsasıdır.

Bitlo.com sitesinden Türk lirası ile hızlı bir şekilde BTC, ETH ve XRP alımı yapabilirsiniz.

1.ADIM => Bitlo’ya Üye Olma

Bitlo.com sitesinden Türk lirası ile hızlı bir şekilde BTC, ETH ve XRP alımı yapabilirsiniz. Hesap açmak için https://www.bitlo.com/ bağlantısını ziyaret ettikten sonra güvenliğiniz için e-posta, adres, şifre, cep telefonu ve TC kimlik numarası bilgilerinizi girerek hesap açma işlemindeki ilk adımı atlayabilirsiniz.

Gerekli bilgileri girdikten sonra Kullanıcı sözleşmesini kabul edin ve HESAP OLUŞTUR butonuna tıklayın. Ardından cep telefonunuza gelen SMS’i doğrulama ekranındaki kutucuğa yazarak giriş yapın.

Cep telefonu onayı yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda aşağıdaki bilgileri doldurmanız istenecektir.

  • TC kimlik no
  • Doğum tarihi
  • E-mail adresi
  • Açık adres
  • Yaşadığınız il ve ilçe 

Bu bilgileri girdikten sonra üyelik için son bir adım kalıyor o da e-posta onayı. Elektronik posta adresinize gelen bildirimde E-POSTA ADRESİMİ DOĞRULA butonuna tıklayarak üyelik işlemlerini tamamlayarak BTC, ETH ve XRP almaya başlayabilirsiniz.

Hesabınız onaylandıktan sonra “temel üyelik seviyesi” ile al-sat işlemleri yapabilirsiniz. Bu noktada günlük çekim limitini arttırabilmek için “ileri üyelik seviyesi”ne geçebilirsiniz. Bunun için kimliğinizi taratıp Bitlo’ya göndermeniz gerekmektedir.

2.ADIM => PARA YATIRMA/ÇEKME İŞLEMİ

Para yatırma/çekme işlemi yapabilmek için Bitlo hesabınıza girdikten sonra Para Yatırma/Çekme sekmesine tıklayarak bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Banka hesabınıza Türk lirası çekebilmek için de “TRY ÇEKME” sekmesine tıklayarak kendinize ait banka hesabınızın IBAN numarasını girmelisiniz.

3.ADIM => Bitlo.com’dan Bitcoin Satın Alma

Bitcoin alabilmek için önce Bitlo hesabınıza Türk lirası yatırmanız gerekmektedir. Aşağıdaki görseldeki gibi bilgileri doldurarak para yatırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. EFT veya havale yaparken lütfen AÇIKLAMA KODU girmeyi unutmayın.

Para yatırma işlemini gerçekleştirdikten sonra ister BTC miktarı olarak ister de TL olarak alabileceğiniz Bitcoin alabilirsiniz. https://www.bitlo.com/kolay-alis-satis/BTC-TRY bu bağlantıyı ziyaret ederek BTC alım ekranına ulaşabilirsiniz.

Şüphesiz 2017 yılı Bitcoin ile birlikte Ethereum’un yılı olarak anılmakta. Bunun sebebi Ethereum’un 2017 yılın içinde 10 $’dan 1350 $’a çıkmasıdır. Yaklaşık 135 katlık muazzam bir artış.

Ben yatırımımın bir kısmını BTC’de bekletirken büyük kısmını Ethereum’da bekletmekteyim. En yüksek seviyeden 4 kat kadar düşmüş olsa da yeniden dört nala tırmanışa geçeceği günler yakındır. Kısa süreli al-sat yapmak yerine uzun vadeli yatırımlar daha çok ilgimi çekmiştir. Açıkçası kripto para borsasında sabırlı insanların para kazanabileceğini düşünüyorum. https://www.bitlo.com/kolay-alis-satis/ETH-TRY bu bağlantıyı kullanarak güvenilir bir şekilde Ethereum alabilirsiniz.

Bitlo.com Komisyon Ücretleri

Bitlo.com eleştirisi

Web sitemi ziyaret eden kullanıcıların %95’i mobilden ziyaret ediyor. Telefonlar artık bilgisayarda yapılabilecek her türlü işlemi yapmamıza olanak sağlıyor. Her an ulaşabildiğimiz telefon bu anlamda kullanıcılar kadar borsa sahipleri için de önemlidir. Bitlo.com web site olarak hızlı ancak İOS ve android uygulamasının olmaması çok büyük eksiklik. Kısa zamanda bu sorunu da aşarlarsa çok büyük yatırımcı kitlesine ulaşacaklarını düşünüyorum.

İkinci eleştirim ise BTC, ETH ve XRP dışında da yatırım yapılabilecek güçlü kripto paraların sistemde yer almaması. 10’a yakın alternatif coin’e yer verilirse yabancı borsalardan Türk borsalarına bir kaçış söz konusu olacaktır.

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu