Haberler

2016-2017 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite kazanan öğrencilerin merakla beklediği konulardan biri de KYK burs başvurularıdır. Bu yazımızda 2016 KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak? sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Geçtiğimiz sene burs ve kredi başvuruları 1 Kasım tarihinde başlamış ve 4 kasım tarihinde sona ermişti.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında da burs başvurularının kasım ayının ilk haftası açıklanacağını düşünmekteyiz. Ayrıca geçtiğimiz sene KYK burs başvurusu 23 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Burs almaya hak kazanan öğrenciler burslarını ocak ayı başından itibaren almaya başlayacaktır.

KYK BURS BAŞVURUSUNDA ÖNEMLİ BİLGİLER

1- Değerli arkadaşlar ilk gün veya son gün başvuru yapmanızda bir fark yoktur. Burs önceliği ilk başvuru yapan kişiden sona doğru sıralanmamaktadır. O yüzden burs başvurusu yapmak için acele etmeyin.

2- Burs başvurusu yaparken bilgileri eksiksiz girmelisiniz. Yanlış girilen bilgiler sonrasında burs almaya hak kazanır ve bu yanlış daha sonra ortaya çıkarsa tarafınıza dava açılabilir.

3- KYK Bursları 2016 yılında aylık 400 TL’dir.

4- Yüksek lisans öğrencileri için aylık burs ücreti 800; doktora öğrencisi için 1200 TL’dir.

5- KYK bursu öğrencilere karşılıksız verilen parasal yardımlardır. Ancak bursunuzun kesilme ihtimali vardır. http://www.unibilgi.net/haberler/kyk-bursu-hangi-durumlarda-kesilir/ bu yazıdan hangi durumlarda kyk bursunuz kesilir öğrenebilirsiniz.

6- İkinci öğretim öğrencileri de burs başvurusu yapabilir.

7- Özel üniversitede okuyan öğrenciler de burs başvurusu yapabilir.

8- Burs ve kredi başvuruları sonrasında burs çıkmayan adaylara “başvurmaları halinde” kredi çıkacaktır. İsteyen her öğrenci öğrenim kredisi alabilmektedir.

9- Öğrenim kredisi karşılıklı verilen parasal yardımlardır. Aylık burs ücretiyle aynı ücrette yardım yapılmaktadır. Üniversiteden mezun olduktan 2 yıl sonra krediler devlete geri ödenecektir.

10- 2015 yılında 353.000 öğrenci burs, 996 bin öğrenci de öğrenim kredisi almıştır. Bu sayının 2016 yılında biraz daha artacağı tahmin edilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu