Haberler

2017 AÖF Kayıt Tarihleri

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) 2017 yılı kayıtları için akademik takvim belli oldu. Açık Öğretim Fakültesine yeni kayıt işlemlerini adaylar 21-29 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. AÖF kesin kayıt tarihleri ise 5-18 Eylül 2017. ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre AÖF kayıt tarihleri belli oldu. Peki kimler AÖF’te öğrenci olabilir?

Kayıt yenileme başvuruları ise 26 Eylül – 6 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.

1- AÖF önlisans bölümlerinden mezun olan/olacak adaylar için dikey geçiş
2- En az lise veya dengi okul mezunu olan/olacak adaylar için yeni kayıt
3- Örgün öğretimde öğrenci olup AÖF’e devam etmek isteyen öğrenciler için yatay geçiş
4- Herhangi bir üniversite bölümünden mezun olanlar ile hala öğrenim gören öğrenciler için ikinci üniversite ile AÖF öğrencisi olabilir.

AÖF’e kayıt için kriterler nelerdir?
* Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından herhangi birine kayıt olmak için YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 150 puan alan adaylar bu programlara başvuru yapabilir.
* İktisat ve işletme fakültelerinin lisans programlarına ise LYS puanıyla öğrenci kabul edilmektedir. Lisans programları için LYS’de herhangi bir puan türünden en az 180 puan alınması gerekmektedir.
* 2017-ÖSYS ile meslek lisesinde okuyan veya mezun olmuş adaylara tanınan sınavsız geçiş hakkı ÖSYM tarafından kaldırılmıştır.

AÖF ile ilgili kayıt tarihleri, sınavlar ve ücretler hakkında detaylı bilgiyi https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu