Haberler

2018 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurt başvurularının 3 Eylül 2018 tarihinde başlayacağını açıkladı. 

Aksu ayrıca KYK yurtlarında öğrencilerin barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalar yürüttüklerini bu kapsamda 670 BİN öğrenci kapasitesine ulaştıklarını ve 200 bin kontenjanlı yurtların da inşaat faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.

2018 KYK Yurt Ücretleri

KYK yurt ücretleri 2018 yılında 168 – 285 ₺ arası değişmekte. Aradaki yaklaşık 120 TL’lik fark odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurdun imkanlarına göre değişmektedir.

KYK Yurtlarında Yemekler Nasıl?

Değerli arkadaşlar KYK yurtlarında kahvaltı ve akşam yemeği çıkmaktadır. Devlet, KYK yurtlarında kalan öğrencilere kahvaltı için günlük 3,5₺ ve akşam yemeği için günlük 7,5₺ yemek yardımı yapmaktadır. Yani devlet yurtlarında kalan her öğrenciye günlük 11₺; aylık ise 330₺ yemek yardımı yapmaktadır. Kabaca hesaplarsak yemek yardımı KYK’ya ödeyeceğiniz yurt ücretinden daha fazla. Bedavaya kalmış olacaksınız.

KYK Yurt Kontenjanları

Maalesef ülkemizin yıllardır kanayan yarası KYK yurtlarının azlığıdır. KYK’nın Gençlik Spor Bakanlığına bağlanmasının ardından büyük bir atılım gerçekleştirip kontenjan sayısını 600.000’e çıkarsa da bu sayı bile hala yetersiz. Şu an 7 milyon+ üniversite öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilerin yalnızca %8’i KYK’da barınacak kontenjana sahip.

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu