Haberler

2018 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

YKS Ek Yerleştirme sonuçları 28.09.2018 saat:11.00’de açıklandı. Adaylar ek yerleştirme sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ile aday şifresini girerek öğrenebilecek.

YKS yerleştirme sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanmış; öğrenciler 3-7 Eylül 2018 tarihinde de üniversite kayıtlarını yapmıştı. 14-20 Eylül tarihleri arasında ise adaylar YKS ek yerleştirme tercihlerini yaptı. Ek yerleştirme tercihlerinin sona ermesinden 8 gün sonra da 2018 ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar 1-5 Ekim tarihleri arasında üniversite kayıtlarını yapabilecek.

ÖSYM ve KYK’YA ELEŞTİRİ

Burada eleştirmemiz gereken bir konuya değinmek istiyoruz. Bazı üniversiteler 17 Eylülde bazılarıysa 24 Eylülde açıldı. Ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşen adayların üniversiteye başlaması 8 Ekimi bulacak. Yani üniversitelerde dersler başladıktan 3 hafta sonra ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşen öğrenciler derslere katılabilecek.

Bir diğer eleştirilmesi gereken husus da yatay/dikey geçiş, yüksek lisans, doktora ve yabancı uyruklu öğrencilerin KYK başvurusu. Söz konusu öğrenciler KYK’ya başvurularını 3-10 ekim tarihleri arasında yapabilecek. Sonuçların açıklanması ve öğrencilerin yurtlara kaydını da dikkate alırsak öğrencilerin yurtlarda barınmaya başlaması en erken 17 ekim tarihini bulacak. ÖSYM ve KYK geç işlem sebebiyle mağdur olmaktadır. İlerleyen yıllarda aynı sorunların yaşanmaması adına başvuru, sonuç açıklanma tarihleri öne çekilmelidir.

2018 EK YERLEŞTİRMEDE KAÇ ADAY BOŞTA KALDI?

Devlet ve vakıf üniversitelerinde 280.109 boş kontenjan bulunmaktayken ek yerleştirme sonucu 103.006 aday üniversite programına yerleşirken 177.103 kişilik üniversite programı boşta kaldı.

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu