Haberler

Hacettepe Bahar Şenlikleri Fiyaskoya Dönüştü

Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri Konseyi facebook sayfasında ÖTK üyesi  olduğunu söyleyen ve aynı zamanda sayfanın  yöneticisi olarak paylaşım yapan bir kişi 50 Cent konserinin neden iptal edildiğine dair bir açıklama yazdı. İşte o açıklama;

“50 Cent konseri neden iptal oldu?

Hacettepeliler,

Bu yazıyı vicdanını daha fazla dizginleyemeyen bir Hacettepe ÖTK Yönetim Kurulu üyesi olarak yazma ihtiyacı hissettim. 50 Cent ismi ilk telafuz edildiğinde de Hacettepe Şenliklerinin biletlerden para kazanılan ve kar edilen bir organizasyon değil, öğrenciye maddi yük binmeksizin öğrenciyi eğlendiren bir festival olması gerektiğini savunan kişiydim. Fakat içimizdeki gözünü para bürümüş canavarı bir türlü yenemedik(belki ben de dahil). Hacettepe veya hiçbir üniversitenin şenliğinde biçilmemiş bir fiyatla biletleri 30 TL’den satışa çıkardık(normalde en fazla 10 TL olur), gece-gündüz sponsor gezdik, anlaşmalar imzaladık, yemek standlarını yüksek fiyatlara sattık. Daha bilet paralarını tahsil etmeye başlamadan, şu an için 138000 TL kara geçmişken, 50 Cent 26000 TL ek ücret talep etti diye anlaşmayı feshettik. Sadece 50 Cent için bunca bilet almış insanı mağdur ettik. Biz neyi amaçladık? Biz temsilciydik, tüccar veya organizatör değildik ki. Biz öğrenciler için mi çalışıyorduk, cebimizi doldurmak için mi? İşte son günlerde bu sorunun cevabını vermek benim için artık tahammül edilemez bir vicdan muhasebesiydi. Buradan hakları bize geçmiş olan tüm arkadaşlarımızdan bizleri affetmelerini diliyorum çünkü bir diğer mesele ÖTK Gezileridir. Bize gezilerimizde 10’ar tane otobüsü, hem İstanbul hem de Çanakkale Gezisi için üniversitemiz ücretsiz tahsis etti. Ayrıca oralarda yiyeceğimiz ve içeceğimiz her şeyi yine üniversitemiz kumanyalar halinde SKS’den ücretsiz olarak karşılattı. Ama biz, hiçbir masrafımız olmadığı halde İstanbul Gezisi için kişi başı 30 TL, Çanakkale Gezisi için kişi başı 75 TL para topladık. Bu da toplamda 30000 TL’ye yakın bir kar yaptı ve bu parayı yönetim kurulunda paylaştık. Tabi bazen araba kiraladık, batıya tatile gittik buralardaki masraflarımızı da buralardan karşıladık. Kendimize edindiğimiz felsefe ise, Başkanımız Şenol’un bize öğütlediği “Biz arkadaşlarımız için çok çalışıyoruz, çok koşturuyoruz. Elbet bunun bir karşılığı olacak. Bu parayı paylaşmak bizim hakkımız” vicdan rahatlatmasıydı. Bunlar size şaka gibi geliyor olabilir ama maalesef Hacettepe Tarihi’nde ilk defa bu üniversite yönetiminde; ÖTK’nın bütçesi, gelir-gider’in ne olduğu hiç sorgulanmadı. Rektörlük bunu iyi niyetli olarak, bize güvendiği için böyle yaptı ama biz hayatımızda görmediğimiz kadar parayı bir arada görünce(kendim de dahil) değiştik. Daha söylemek istediğim çok şey var ama buraya sığdırmam mümkün değil. Biz binlerce arkadaşımızın hakkını yedik. Ve bunun hesabını nasıl vereceğimizi hiç bilmiyorum. Bu yazıyı yazma gereğini hissettiğim, bardağı taşıran son damla şu diyalogdu:

Yön. Kurulu Üyesi: “Başkanım, bu kadar insan 50 Cent için bilet aldı. Zaten şu anda bile 150000 TL’ye yakın karımız var. 26000 için sözleşmeyi feshetmemiz mantıklı mı? İnsanlara ne diyeceğiz?”
Başkan: “Beni o biletleri alanlar ilgilendirmiyor, ben kendimi ve sizleri düşünüyorum. Hepimiz Ocak ayından beri koşturuyoruz, bu paralar alnımızın teri. O paradan 26 TL bile eksiltemeyiz”

Belki bu yazıdan sonra ihraç edileceğim. Belki yönetim, internete üç beş belge koyup insanları kandırarak ispat etmiş olacak ve bir anda beni ifşa edip yalancı yapacaklar(Zaten her şeyi kılıfına uygun ve açık vermeyecek şekilde yaptık). Belki de umurlarında bile olmadan kazandıkları paraya bakacaklar. Bunları tam olarak kestiremiyorum ama benim şimdi biraz da olsa içim rahat. Durum budur Hacettepe, işte biz bunları yaptık…”

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi, yukarıdaki yazının gerçekle ilgisi olmadığı yönünde bir açıklama yaptı. Şenliklerin iptali dışında paylaşılan yazıda gezilerle ilgili ifadelerin de gerçek dışı olduğu yönünde bir açıklama yapıldı. İşte o yazı;

14 Mayıs tarihli senato toplantısında, saat 15.00’da ÖTK Başkanı Mustafa Şenol Akın, gezi bütçeleri ve şenlik organizasyonu hakkında açıklamalar yaptı. Akın, en çok gündeme gelen 30 TL ücretli İstanbul gezisi ve 75 TL ücretli Çanakkale gezisi organizasyonları hakkında, toplanan paraların yine gezi organizasyonu için harcanarak faturalandırıldığını, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi’nin de gezi programının tamamını değil sadece bir kısmını karşıladığını rakamlar ile açıkladı. Sayın Murat Tuncer ise bu gezilerin incelendiğini, incelemelerde herhangi bir yolsuzluk bulunmadığını söyledi. Şenlik organizasyonu hakkında da açıklama yapan Mustafa Şenol Akın, ÖTK’nın işveren olduğunu, asıl organizasyonun (şenliklerin 2, 3, 4. günleri için) organizasyon şirketine ait olduğunu söyledi. Sözleşme detaylarını da aktarmak isteyen Akın’a, sözleşmenin hukuken gizli olması mani oldu. Şenliklerin iptalinin tek sebebinin ise Reyhanlı olayları olduğu defalarca vurgulandı ve biletlerin tamamının iade edileceğinin garantisi verildi.”

Bu açıklamayla birlikte Hacettepe Üniversitesi 2013 bahar şenlikleri Reyhanlı’daki hain saldırı sebebiyle iptal edilmiştir. Öğrenciler tarafından “bahane” olarak görülen bu olay uzun yıllar konuşulacak. Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Temsilciler Konseyi tarafından açıklanan bildiri de konser için satılan biletlerin ücretlerinin de iade edileceği duyuruldu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu