Haberler

Ankara Üniversitesi Kayıt Kılavuzu

Ankara Üniversitesi Kayıt Kılavuzu – Kayıt İçin İstenen Belgeler

Ankara Üniversitesine kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kayıt için yapması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bu yazımda ön kayıt, kayıt, muafiyet (hazırlık atlama sınavı) vb. konular hakkında bilgiler yer almaktadır.

Ankara Üniversitesi Ön Kayıt Nasıl Yapılır?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasından sonra Ankara Üniversitesine kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar 28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında turkiye.gov.tr (e devlet) sitesinde önkayıt yapacaktır.

e-devlet şifresi ile e hizmetler sekmesinden “yükseköğretim kurulu başkanlığı” başlığından kayıt sekmesinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt işleminden sonra mutlaka kayıt yaptırdıklarına dair belge alınmalıdır. Bu yöntemle kayıt işlemini yapan öğrencilerin Ankara Üniversitesine kayıtla ilgili olarak gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

e-devlet şifresi nasıl alabilirim?

Nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyetinizle birlikte en yakın PTT merkez müdürlüğüne başvurarak e-devlet şifresi edinebilirsiniz. E-devlet şifresi için 2 TL ücret istenmektedir. Şifreyi kaybeden adaylar 10 TL karşılığında yeni şifre alabilirler.

Muafiyet Sınavı

Muafiyet sınavı hazırlık sınıfı bulunan bölümlerde hazırlık atlama sınavı olarak bilinir. Üniversiteye kayıttan sonra Ankara Üniversitesi internet sitesinden muafiyet sınavı tarihlerine bakmayı unutmayın. Muafiyet sınavını geçen adaylar hazırlık sınıfı okumamaktadır. Ayrıca bilinmesi gereken bir nokta var. Ankara Üniversitesi hazırlık sınıfı Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Ev, yurt işlemlerini önceden yapmayı planlayanların bu bilgiyi dikkate almaları gerekmektedir.

Ankara üniversitesi muafiyet soru örneklerine aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://www.unibilgi.net/haberler/universite-muafiyet-sinav-sorulari/

Öğrenci Kimlik Kartları

Yukarıda belirtilen işlemleri tamamlayan öğrencilerimize kimlik kartları ders başlangıç tarihine yakın bir tarihte kayıtlı oldukları birimlerden alacaklardır. Öğrenci kimliğinizi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ibraz ederek alabilirsiniz.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu