Haberler

Başbakanlık Bursu

Başbakanlık bursu nedir?
Halk dilinde başbakanlık bursu olarak bilinen burs asıl olarak KYK bursudur. Başbakanlık bursu öğrencilerin LYS’de yaptığı başarı, ailesinin maddi durumu ve kazandığı bölüme göre Kredi ve Yurtlar Kurumunca değerlendirilmektedir.

Başbakanlık bursu kimlere verilmekte?
KYK, diğer bilinen adıyla Başbakanlık bursu yalnızca üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız burstur.

Başbakanlık bursu ne kadar?
Ülkemizde 400 binin üzerinde burs alan öğrenci bulunmaktadır. 2017 yılı güncel burs ücreti önlisans ve lisans öğrencileri için 425 TL’dir. Yüksek Lisans öğrencileri için 850 TL; doktora öğrencileri için 1275 TL’dir. Her yıl ocak ayında cüzi miktar artış olmaktadır.

Başbakanlık bursunu kaç yıl alabiliriz?
Başbakanlık bursunu kazandığınız üniversite programının normal eğitim süreci boyunca alabilirsiniz. Örneğin 1 yıl hazırlık bölümü bulunan 4 yıllık programa yerleşirseniz hazırlık sınıfı dahil toplamda 5 yıl burs alabilirsiniz.

YouTube video

Başbakanlık burs başvuruları ne zaman başlıyor?
KYK burs başvuruları her yıl ekim ayı içinde yapılmaktadır.

Başbakanlık burs başvurusu nasıl yapılır?
Başbakanlık bursu Kredi ve Yurtlar Kurumu web sitesi üzerinden yapılmaktadır.
(http://www.kyk.gov.tr/) sitesi üzerinden burs başvuru tarihleri arasında kendiniz ve ailenizle ilgili bilgileri eksiksiz doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başbakanlık burs başvuruları ne zaman açıklanır?
KYK’nın web sitesi üzerinden yaptığınız burs başvuruları yetkililerce detaylı bir şekilde incelenmekte ve ailevi durumunuz dikkate alınarak işlem yapılmaktadır. Burs başvuruları her yıl kasım ayında açıklanmaktadır.

Başbakanlık bursunu ne zaman alabilirim?
İlk kez başvuru yapıp burs almaya hak kazanan öğrenciler ocak ayından itibaren burslarını Ziraat Bankası üzerinden almaktadır. Öğrenciler burs ücretlerini TC kimlik numaralarının son hanesine göre her ayın 6-10. günleri arasında almaktadır.

Başbakanlık bursuna her yıl başvurabilir miyim?
Başbakanlık bursu diğer adıyla KYK bursuna her yıl başvuru yapabilirsiniz.

Başbakanlık bursu hangi durumlarda kesilir?
Derslerinizde başarısız olmanız, üniversiteyi bırakmanız, kaydınızı dondurmanız gibi bazı durumlarda bursunuz kesilmektedir. http://www.unibilgi.net/haberler/kyk-bursu-hangi-durumlarda-kesilir/ bu yazıdan KYK bursunuzun hangi durumlarda kesildiğini öğrenebilirsiniz.

Kafanıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Nazlı hanım merhaba. Sanırım yararlanıyorsunuz, net cevabını bilmiyorum yalnız. Twitter’dan @KYK_DESTEK hesabına yazarsanız net cevabı öğrenebilirsiniz.

  2. Merhaba hocam, daha önce 2 yillik bir üniversiteyi bitirdim. Okurken de kyk nin burs veya kredisini almadim. Şimdi tekrar hazırlanıyorum. 2. Üniversite için. Sorum şu ayt te ilk 100 e girsem. Ilk 100 bursundan ben de yararlanabilirmiyim?

  3. KYK bursunuzu dondurmanız gerek. KYK burs dondurma dilekçesi yazıp aratırsanız bu belgeyi doldurup KYK’ya yollamanız gerek. Aksi takdirde okulu bırakacağınız için bursunuz kesilir ve bir daha burs alamazsınız.

  4. Kyk bursum çıktı. Okulu bırakacağım. Bursumu bu yıl onaylamasam. Gelecek yıl başka bir üniversiteye kayıt yaptirsam. Müracaat etme hakkim varmı.

  5. Sıra hakkınızı kaybettiniz maalesef. Yedek liste biterse ancak öyle alabilirler size ki bu çok düşük ihtimal. Seneye tekrar başvuru yapmanız gerekecek =(

  6. merhaba .ben kyk yurduna başvuru yaptım onaylandı ama gününde ödemeyi unuttum . Bana ek kontenjanı bekle dediler bekledim .Şimdi başvurmak istiyorum ama ara sınıfların başvurusu henüz başlamadı diyorlar yedeği biten illere nasıl başvurabilirim.Yurdamı gitmem gerek yoksa başka bir yeremi başvurmalıyım e-devletden olmuyor .

  7. Eğer yurt ve burs çıkarsa okuduğunuz programın normal senesi boyunca yurtta kalabilir ve burs alabilirsiniz. Ancak yurt çıkmazsa her sene yurt başvurusu yapabilirsiniz. Burs da çıkmazsa her yıl yine burs başvurusu yapabilirsiniz.

  8. Meb bursu sınıf öğretmenliği bölümü okuyan öğrencilere verilir mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu